Ötször annyian halnak bele szelfizésbe, mint cápatámadásba

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ötször annyian halnak bele szelfizésbe, mint cápatámadásba

Ötször annyi halálos áldozatot szed a világon tíz éve elterjedt szelfizés, mint a cápatámadás, és évente egyre többen halnak meg, amikor okostelefonjukkal önmagukról készítenek felvételeket egy indiai kutatás szerint – írja az MTI. A Journal of Family Medicine and Primary Care című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban a szakemberek kimutatták, hogy 2011 októbere és 2017 novembere között 259 ember vesztette életét világszerte szelfizés miatt, ugyanezen időszakban 50-en haltak meg cápatámadásban.

Bár a nők jóval több szelfit készítenek, mégis a férfiakat éri több szerencsétlenség.

A szelfizés közben meghaltak háromnegyede férfi, fiatal és túlzott kockázatot vállalva halt meg, vízbe fulladt, közlekedési balesetet szenvedett, leesett valahonnan, megégett, vagy fegyver oltotta ki életét. A legtöbb, szelfizés miatt bekövetkezett haláleset – 159 – Indiában történt, ahol 800 millió mobiltelefon van. Utána következik Oroszország, az Egyesült Államok és Pakisztán.

Menő szelfit akart készíteni a Grand Canyonnál, több száz métert zuhant és meghaltNyolc nap alatt már három ember halt meg a leghíresebb amerikai természeti csodánál.

Indiában szelfimentes övezeteket hoznak létre, Mumbaiban már 16 létesült. A dél-ázsiai országban tavaly egyetlen esetben 48 ember sérült meg egy égő pékség előtti szelfizés közben, hiába próbálták meg őket elterelni a tűzoltók.

Oroszországban 16 halálos áldozatot regisztráltak ugyanebben az időszakban, többségük ultramodern építményekről zuhant le, de volt, aki pisztoly kioldása vagy akna megtapogatása közben vesztette életét. 2015-ben az orosz rendőrség már kiadott egy útmutatót a szelfizés veszélytelen módjairól, ?Egy tökös szelfi az életedbe kerülhet” mottóval.

Az Egyesült Államokban a 14 haláleset többségét fegyverhasználat okozta. A Grand Canyon Nemzeti Park szintén veszélyes hely, turisták zuhannak le szikláiról szelfizés közben.

Horvátországban a hegyi mentők a Twitteren kérik a turistákat, hogy ne készítsenek veszélyes helyeken szelfiket, miután a Plitvicei-tavaknál egy kanadai férfi 75 méter zuhant egy szikláról, szerencsére csodálatos módon életben maradt.

(Kiemelt kép: iStock)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Ötször annyian halnak bele szelfizésbe, mint cápatámadásbaKözel száz autóst szívatott meg nagyon a Google TérképHuawei alkalmazottak dolgoztak a kínai hadseregnek
folytatás

Legkedveltebb hírek
Története legnagyobb felvásárlását hajtja végre a felhőalapú ügyfélkapcsolat-menedzselési megoldásokat kínáló Salesforce ? közölte magyar idő szerint kedd este a vállalat
2020-12-01 23:28:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tavaly augusztus és idén július között olyan nagymértékű volt az erdőirtás az Amazonas-medence brazíliai részén, hogy arra 2008 óta nem volt példa ? közölte a brazil tudományos és technológiai minisztérium űr- és légkörkutatási intézete (INPE), amelynek feladata az esőerdők állapotának figyelemmel kísérése
2020-12-01 22:57:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A kormány 700 millió eurót szán a vakcinák megvásárlására
2020-12-01 20:48:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Google kihirdette, mely appok voltak az idei esztendőben a legnépszerűbbek az androidos társadalomban
2020-12-01 20:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
2-4 kilogrammnyi kőzetet hoznának vissza a Földre a kínai űrkutatók
2020-12-01 19:26:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Bár sokszor kellett nélkülöznie, Vörösmarty Mihály a biztos jövedelmet nyújtó jogi pálya helyett a művészetet választotta hivatásul
2020-12-01 18:50:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez