Tarlós: Ha Karácsony nyer, Gyurcsány-féle forradalom várható

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Tarlós: Ha Karácsony nyer, Gyurcsány-féle forradalom várható

Tarlós István főpolgármester cikket írt a Magyar Nemzetbe, melyben azt vizionálja, amennyiben Karácsony Gergely veszi át Budapest vezetését, akkor Gyurcsány-féle forradalom várható.

Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, ?forradalmat?, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik

– írja Tarlós, majd hosszan sorolja azokat a projekteket, melyeket 2010 óta a hivatalban levő városvezetés megvalósított. Majd felteszi a kérdést:

Hát Zuglóban? Mi történt 5 év alatt? Illetve mi nem?

Erre a választ nem kapja meg az olvasó, de az kiderül, hogy Tarlós mit gondol az ellenzéki előválasztásról:

Közvetlen a ?nagy győzelmet? követően, mikor Karácsony valamivel több, mint 30 ezer szavazatot begyűjtve ?nagy fölénnyel? fölékerekedett Kálmán Olgának, illetve egy teljesen ismeretlen kívülállónak. Az ellenzék megnyerte az ellenzéki előválasztást mintegy 5 százalékos részvétel mellett.

Tarlós szerint Karácsony a saját személyisége és teljesítménye bemutatása helyett mintha valami kormánypárttal szembeni ?budapesti demonstráció? tervével és reményével bizakodna sikert elérni. A főpolgármester azt sem érti, hogy a ?demokratikus ellenzék? miért nem őszintébb:

Hiszen arról van szó, hogy nem érdekli őket, személy szerint ki a főpolgármester, az sem, hogy mi lesz a várossal. Karácsony nem is beszél Budapest tényleges problémáiról, valószínűleg mélységében nem is ismeri azokat. A lényeg, hogy Gyurcsány irányíthassa. Gyurcsány Ferenc mindenáron vissza akarja szerezni a hatalmat, ha nem is formálisan, de úgy, mint mondjuk Teng Hsziao-ping. A történetnek ez a lényege, a többi halandzsa.

Tarlós vitázna Karácsonnyal, de csak ?előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és ?face to face? közreműködő nélkül. A felkészültség csak így mérhető le szerinte.

Hosszú cikkébe arról is ír, ha az emberek Karácsonyt választják, akkor szívfájdalom nélkül távozik:

Igazán sok választást nyertem 30 év alatt, és nem szenvedek kóros hatalommániában. Ha a nép Karácsonyt választja, én gratulálni fogok neki, sok szerencsét kívánok (amire talán szüksége lesz), és szívfájdalom nélkül elmegyek. Ez esetben azonban a levegőben van a kérdés, hogyan folytatja a város.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Lesz klippremier és filmvetítés is.
2020-06-03 06:37:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A finnek pedig gusztustalannak és lehangolónak minősítették a kormányzati bocsánatkérő kampányt
2020-06-03 06:33:56 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Szeptembertől iskolaőröket küld 500 általános és középiskolába a kormány, akik a 12 évesnél idősebb gyerekeket szükség esetén meg is bilincselhetik
2020-06-03 06:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A zenészt egyúttal 225 ezer forintos pénzbírsággal is sújtotta a bíróság
2020-06-03 06:26:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Több száz millió forintot osztanak szét a fővárosi kerületek a járvány miatt bajba jutott polgáraik között
2020-06-03 06:20:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Már az összetartozás napjának előestéjén klippremier lesz, másnak pedig Ákostól az Ismerős Arcokig szerveztek fellépőket
2020-06-03 06:12:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez