Biológiai fegyverként akarták használni az amerikaiak a kullancsokat?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Biológiai fegyverként akarták használni az amerikaiak a kullancsokat?

A múlthéten vizsgálták felül az Egyesült Államok Képviselőházában a katonai költségvetést, amihez beadott egy módosítást a New Jersey-i republikánus képviselő, Chris Smith. Azt szeretné elérni, hogy a Pentagon főfelügyelője vizsgálja ki, valóban katonai kísérleteket hajtottak-e ahhoz végre, hogy kullancsokból biológiai fegyvert készítsenek ? számolt be róla a CBS News.

Egészen pontosan így hangzik a módosítás:

A Védelmi Minisztérium kísérletezett-e kullancsokkal és más rovarokkal 1950 és 1975 között, hogy bevethetőek legyenek biológiai fegyverként?

A vizsgálatból ki kell derülnie ? mondta Smith ?, hogy

mik voltak a program paraméterei, ki rendelte el a létrehozását, volt-e valaha véletlen vagy szándékos kibocsátása ezeknek a kullancsoknak, volt-e ezeknek a kibocsátásoknak köze betegségek elterjedéséhez, van-e arra mód, hogy ezeket a betegségeket valamiképpen enyhítsék?

Bár az egész eléggé sci-finek hangzik, Smith azt mondja, számos olyan könyvet, tanulmányt olvasott, amik arról szólnak, hogy az USA több kormányzati létesítményében azzal kísérleteztek, a kullancsokkal hogyan lehet súlyos fogyatékosságot, betegséget és halált okozni.

Számos szakértő szerint ezek a könyvek csak összeesküvés-elméleteket tartalmaznak, hogy a kormány segítette a kullancsok okozta megbetegedések terjedését, és szövetségi ügynökségek ? így az Egyesült Államok Járványügyi Központja ? részt vehettek a lyme-kór elterjedésének okait elfedni.

Smith egyébként a Képviselőház lyme-korral foglalkozó bizottságának is társelnöke, ahol szeretné elérni, hogy egy szövetségi szintű törvényt vezessenek be a lyme-kór elleni harcért, ami úgy 180 millió dollárba, úgy 52 milliárd forintba kerülne. A Járványügyi Hivatal jelenleg 11 millió dollárt, azaz 3 milliárd forintot költ évente a lyme-kór kutatására.

Azt egyelőre nem tudni, megszavazza a Képviselőház és a Szenátus Smith módosítását.

Kiemelt kép: iStock

folytatás

Legkedveltebb hírek
A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében bevezetett szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni ? mondta szombaton a közmédiának az országos tiszti főorvos, aki az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt
2020-09-26 12:23:21 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Thomas Dahl a családi vakáción megáll tankolni és nem tér vissza többé a kocsijához
2020-09-26 12:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Folytattuk a nyomozást, ugyanis mint mindenki más, a TV2
2020-09-26 11:57:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Mint korábban megírtuk, szeptember 18-án, meghalt Ruth Bader Ginsburg, az amerikai alkotmánybíróság szerepét betöltő, szövetségi legfelsőbb bíróság legidősebb tagja
2020-09-26 11:42:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nézd meg a Poggyász legújabb részét!
2020-09-26 11:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A fertőzésszám emelkedése miatt a magyarországi rendelkezéshez hasonlóan a brit kormány is korlátozza a vendéglátóhelyek nyitvatartását, ám ott már 22 órakor le kell húzni a rolót
2020-09-26 11:38:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez