Hiába vízálló, ezt a Bluetooth hangszórót jobb messzire elkerülni

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hiába vízálló, ezt a Bluetooth hangszórót jobb messzire elkerülni

Tesztelőként mindig összeáll a fejünkben egy kép, hogy egy adott ársávban mit várunk el egy terméktől. A benyomásokat a korábbi konkurensek kapcsán felhalmozott tapasztalatok erősen befolyásolják, azt is mondhatjuk, hogy az aktuális kategória legjobbjához mérjük a következő versenyzőt. Ha ezt a szintet a jövevény nem tudja megugrani, akkor nem érdemes az újdonságot választani.

Mikor kibontottuk a tesztalanyt, pont ez az érzés kerített minket hatalmába. A csomag tartalmára nem vesztegetnénk az időt, semmi extra nincs benne, az anyaghasználat sokkal érdekesebb, mert elég csúnya hibákat fedeztünk fel. Puklik éktelenkednek a szövet felületen, a sarkokban ragasztónyomok, pontatlan illesztések – nem túl bizalomgerjesztő az összhatás, de nincs kizárva, hogy egyedi hibákról van szó.

Idegesítő továbbá, hogy a nyitódallamokat ordítva hallgathatjuk végig, és nem lehet lehalkítani. Nem tudjuk, hogy ez kinek a szívügye, de a gyártók igazán leszokhatnának róla. Akadnak ugyanakkor tetszetős részletek is, de a Blitzwolf BW-WA2 így sem emelkedik a kategóriaátlag felé. Pozitívum például, hogy a vezérlés egyszerű: mindent egy sávban találunk a hangszóró tetején. A villámos logó érdemel külön említést, ez a hátsó USB portot kapcsolgatja, az N jelecske az NFC-s kapcsolatépítésért felel, a három pötty pedig az akkutöltöttséget mutatja – viszonylag informatív az egész felület. A LED sor kifejezetten jó fényerővel világít, még nappal, a szobában is tökéletesen látható. Végezetül a hátsó szilikonos takarólemez mögött ? ami az IP66-os vízállósági szabvány előfeltétele ? rábukkanhattok a jack portra is.

Semmit nem tud, amit más ne tudna

Kezdjük az extrákkal, mert azért akad néhány. Az NFC-vel egy mozdulat létrehozni a Bluetooth kapcsolatot, és a power bank funkció hasznos, bár a 4000 mAh-es aksikapacitás már egy telefon feltöltéséhez is kevéske, ráadásul a mobilt a hangszóróra kötve villámgyorsan lenullázhatjuk az üzemidőt. Utóbbi maximális hangerőn 4 és fél óra, 50%-on pedig 7, ami kicsit karcsú a Tronsmart cuccokhoz képest.

Ha telefonról játszunk le zenét, és érkezik egy hívás, akkor kihangosításra is van lehetőség, illetve adott a True Wireless Stereo (TWS) opció, aminek hála a készülékünk képes sztereó hangszóróként működni. Ehhez persze kell még egy BW-WA2: ilyenkor a két eszköz összekapcsolódik, és hang szétválik bal és jobb csatornára. Ebben az esetben viszont az ár is a kétszeresére növekszik, ráadásul alternatívából sincs hiány, mi inkább vennénk két Tronsmart T6 Plust, még akkor is, ha azok drágábbak.

Fotó: RendeljKínait

A készülék hangjától elsőre nem voltunk elájulva. Olyannyira nem, hogy a szokásosnál tovább járattuk be, hátha megjavul. Ez valamennyit ugyan segített, de a hangkép így is lapos, egyik frekvenciasávot sem igazán emeli ki vagy választja el a többitől, a magasat nem is nagyon ismeri, így az éneklős zenék még a tuc-tucnál is rosszabbul szóltak. A gyártó kínálatából még a BW-AS2 is jobban teljesít, ráadásul ott az összerakás minőségére sem lehetett panasz – igaz az a modell még korlátozottan sem vízálló.

A tesztalanyunkhoz hasonló, hengeres hangszórók többnyire omnidirekcionálisak, vagyis körbe sugározzák a hangokat. Lerakjuk őket az asztal közepére, és nagyjából mindenki ugyanúgy hallja őket, ha pedig támogatják a TWS módot, akkor végkép eljön a zenei kánaán. Ezzel szemben a Blitzwolf BW-WA2 előre nyomja a magasabb, oldalra pedig a mélyebb hangokat, így egy szobában elég nehéz megtalálni azt a pozíciót, ahová értelmesen el lehet helyezni. Sarokba nem rakható, mert akkor a basszus verődik, csak a szoba hosszabbik fala mentén szól valahogy, esetleg nyílt térben.

Tulajdonképpen oda is való, hiszen erős vízsugár és vízbemerítés ellen is védett. Tábortűz mellé, vízpartra, kempingezéshez lehet ideális, és a részeg haverok óbégatása mellett az sem fog feltűnni, hogy nem egy high-end hi-fi eszközről van szó. Az mondjuk fogós kérdés, hogy ki tartotta jó ötletnek a nedvszívó felületet egy korlátozottan vízálló hangszóróhoz, mert az itt használt szövetanyag nagyon lassan szárad.

Összegzés

A Blitzwolf BW-WA2 nem egy jól sikerült hangszóró. Az anyaghibák és a hangkép problémák jelentik a legnagyobb gondot, és ezeket az extrák ? power bank, NFC, TWS ? sem kompenzálják. Parti hangszórónak tábortűz mellé elmegy, de ennyiért már lehet Tronsmart T6-ot is kapni, ami egy sokkal jobb termék, ráadásul házon belüli konkurense is akad a Blitzwolf BW-AS2 képében.

A tesztalany már 14 700 forintos áron is elérhető a BG15WA2 kuponkóddal, de szerintünk nem ér többet 12 000-nél, és helyette inkább a BW-AS2-re érdemes lecsapni, még akkor is, ha az nem vízálló. Ha pedig valakinek egy kicsit több pénze van, az inkább a Tronsmartok között nézelődjön. Viszont bármit is rendeltek, vám- és áfamentes EU Prirority Line-nal tegyétek.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Rendelj Kínait korábbi cikkei Hiába vízálló, ezt a Bluetooth hangszórót jobb messzire elkerülniBankolj okosabban: ezért jó a Transferwise, a Revolut és a CurveXiaomi Mi 9T: kiváló okostelefon, méghozzá versenyképes áron
folytatás

Legkedveltebb hírek
A Real Madrid hazai környezetben csak 1?1-es döntetlent játszott a Real Valladoliddal a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2
2019-08-24 22:15:59 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A nők elleni erőszakkal is foglalkozó Patent jogásza szerint még mindig gyakran előfordul, hogy nem hallják meg a segítségkérést
2019-08-24 22:05:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Amennyiben Ezequiel Garay nincs a helyén, vélhetően gólt kapott volna csapata
2019-08-24 21:54:31 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 34. héten megtartott ötös lottó és Joker szá
2019-08-24 21:47:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A szervezők a felvonulók és a közönség testi épségének védelmében fújták le a felénél az eseményt
2019-08-24 21:35:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A II. kerületi nyomozók elfogták azt a párost, akik egy autót törtek fel az Ördögárok úto
2019-08-24 21:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez