Öregítős appal találták meg a 18 éve elveszett fiút

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Öregítős appal találták meg a 18 éve elveszett fiút

Szerdán mi is írtunk róla, hogy a netet ellepték a felhasználók öregített fotói az ismét felkapott FaceApp nevű mobilalkalmazásnak köszönhetően, ami frissen készített szelfik vagy a telefonon tárolt fotók alapján alakít át arcokat. Külön cikket szenteltünk az appal kapcsolatos adatvédelmi aggályoknak, miszerint az orosz fejlesztők alkalmazása az indokoltnál több fotóhoz kér hozzáférést, és hogy a hiányos felhasználási feltételek teret adnak annak, hogy a felvételeket saját céljaikra használhassák fel, akár üzleti jelleggel is.

Inkább ne használja az öregítős mobilappot, ha nem muszáj!Több dolog miatt is adatvédelmi aggályokat vet fel a FaceApp, ami a felszínen csak egy poénos szoftvernek tűnik.

Akármi is legyen igaz az appal kapcsolatos vádakból, annyi biztos, hogy a mesterséges intelligencia által megtámogatott öregítős szűrők nem csak poénkodásra jók. A LadBible beszámolója alapján most épp egy, a FaceApphoz hasonló algoritmusnak köszönhetően sikerült megtalálni egy 18 éve elveszett kínai fiút.

A rendőrök egy régi fotón alkalmazták az öregítős algoritmust, ami megmutatta, hogyan nézne ki a fiú a jelenben. A napjainkra már 21 éves Yu Weifeng július 18-án találkozott újra a szüleivel közel majdnem két évtized után.

FaceApp-Style Technology Helps To Find Missing Child After 18 Years https://t.co/4JlOPQkCvC #News #theladbible @ladbible

? The Daily Updater (@daily_updater) July 21, 2019

A nyomozók által használt alkalmazás nem az oroszok által készített FaceApp volt, hanem a kínai Tencent saját, de ugyanazon elven működő saját fejlesztése. Nem csak az ijesztő, hogy az app valósághűen idősítette az egykori kisgyermek fotóját, de az is, hogy a célszemély megtalálásához még segítségül hívták az arcfelismerős szoftverekkel ellátott utcai kamerákat is, így sikerült kiszúrni Guangdong régióban Weifenget a tömegben. Igaz, a szoftvernek két hónapra volt szüksége, mielőtt megtalálta a jelenleg tanuló fiút.

Amikor megtaláltuk, nem akarta elhinni, hogy ő valójában egy elrabolt gyerek, de a későbbi DNS-teszt során is bebizonyosodott, hogy kik a biológiai szülei.” – mesélte az egyik nyomozó.

Weifeng 2001. május 6-án tűnt el, miközben a közeli építkezési területen játszott. A szülők és a hatóságok mindent megtettek, hogy megtalálják, de eddig egyetlen gyanúsítottat sem sikerült előállítani.

Azt még nem tudni, hogy a Tencent szélesebb körben a kínai hatóságok kezébe adná-e az algoritmust.

(Kiemelt kép: AFP)

Az öregítős app fejlesztői reagáltak a képlopási vádakraA szervereik nem Oroszországban vannak, és csak a kiválasztott fotó kerül a felhőbe, állítják. Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Öregítős appal találták meg a 18 éve elveszett fiútA Facebook és a Google is leselkedik, miközben pornót nézA világ élvonalában a magyar mobilhálózat
folytatás

Legkedveltebb hírek
Barbarát mélyen érinti Roland és Tünde eljegyzése, miközben Dóra visszanyeri Kardos eljátszott pénzét
2019-08-22 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Csajok, pasik, Balaton több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: barátok, barátnők ? tehát csajok és pasik érkeznek a Balatonra és igyekeznek kimaxolni a vakációt
2019-08-22 00:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Új résszel folytatódik az Áll az alku csütörtökön 21
2019-08-22 00:01:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Jesse V. Johnson Szereplők: Tony Jaa, Tiger Hu Chen, Scott Adkins, Iko Uwais, Cel
2019-08-21 23:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez