Sokan örülnek az eltűnt lájkoknak

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Sokan örülnek az eltűnt lájkoknak

Múlt héten számoltunk be róla, hogy az Instagram a lájkszámláló eltüntetésével próbálná levenni a nyomást a felhasználókról. Ausztráliában, Új-Zélandon, írországban, Olaszországban, Japánban és Brazíliában sem látható már az Instagramon, hogy hányan lájkoltak egy adott fotót. A fent említett országokban a userek most már nem azt látják a posztok alatt, hogy pontosan hány lájkot kapott egy kép, a platform csupán azt jelzi a feedben, hogy valakinek tetszik, és még másoknak is. A felhasználók ugyanakkor természetesen megnézhetik, hogy a saját fotóikra hány lájk érkezett.

Elrejti az Instagram a lájkszámlálótMajd csak annyit lehet látni a fotók alatt, hogy valakinek tetszik, és még másoknak is. 

Kanadában egyébként az év elején már tesztelték az új rendszert, ami a visszajelzések szerint a felhasználók túlnyomórészének kifejezetten tetszik, a fogadtatás egyelőre úgy tűnik, pozitív – legalábbis a The Verge által megkeresett tesztelők jelentős része erről számolt be.

A lájkszámláló nélkül sokkal jobban fókuszálok a tartalom minőségére.

? mondta el a lapnak a Matt Dusenbury nevű felhasználó.

Egy másik felhasználó, Emily Hall arról számolt be, hogy posztoláskor nem az jár a fejében, hány kedvelést fog kapni, hanem hogy tényleg neki fontos dolgot osszon meg. Többen is arról számoltak be, hogy ő maguk is máshogy tekintenek egy képre: nem a lájkok számát nézik meg először ösztönösen, hanem a felvételt. ?Előtte egy nagy versengésnek tűnt az egész, ami most sokkal felszabadítóbb.? – szól egy másik vélemény.

?Reméljük, hogy a lájkokból fakadó nyomás elmúlik az újításunkkal, és mostantól mindenki arra fókuszálhat, hogy olyan dolgokat osszon meg, amiket szeret ? írta korábban az Instagram közleményében. A végső cél tehát az, hogy az emberek olyan tartalmakat tegyenek közzé, ami közel áll a szívükhöz, ne olyanokat, amivel a külvilágnak üzennek.

Az egyelőre még kérdéses, hogy végül világszerte bevezetik-e a jövőben az újítást, egyelőre teljes gőzzel folyik a tesztelés.

(Kiemelt kép: AFP)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Ultragyors töltéssel jöhet a Samsung Galaxy Note 10Sokan örülnek az eltűnt lájkoknakFontos frissítés jött régi iPhone-okra, azonnal telepítse!
folytatás

Legkedveltebb hírek
A novemberi frissítéssel érkezhet egy hasznos funkció a Microsoft Teamsbe: mesterséges intelligencia segíthet abban, hogy kiszűrődjenek a háttérzajok a beszélgetések során
2020-10-24 10:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Pearl Harbort követően a külső szemlélőnek könnyen az a benyomása támadhatott, hogy a szövetséges hatalmak napja leáldozott a Csendes-óceánon
2020-10-24 08:34:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
?Maradjunk annyiban, hogy az egész YouTube/Twitch karrierünk legrosszabb 1 nap, 23 óra és 27 percén vagyunk túl? ? írták a Facebookon
2020-10-23 21:27:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Az Oversight Board nevű testület májusban alakult, mostantól viszont dolgozik is
2020-10-23 21:01:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Pusztai Erzsébet szerint a fertőzöttek tényleges száma jóval magasabb a publikus adatoknál
2020-10-23 19:10:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Megállt az élet Phenjan városában, miután az észak-koreai vezetés arra kérte a lakosságot, maradjanak otthon, mert Kína felől gyanús, sárga porfelhő jön
2020-10-23 17:33:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez