Milliókat nyert a tinédzser a gép előtt ülve

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Milliókat nyert a tinédzser a gép előtt ülve

Egy amerikai tinédzser nyerte a Fortnite-világbajnokságot, rekordnak számító, 3 millió dollárt (mintegy 849 millió forintot) vihet haza – írja a BBC. Az e-sport történetében az eddigi legnagyobb össznyereményt a New York-i világbajnokságon osztották ki, a versenyzők összesen 30 millió dollárt (nagyjából 8,491 milliárd forintot) nyerhettek.

Egyéni versenyben a 16 éves Kyle ?Bugha” Giersdorf végzett az első helyen.

A döntőben Bugha sima győzelmet aratott. A tinédzser a pénz nagy részét félre akarja tenni, csak egy új íróasztalt akar vásárolni magának, illetve egy pultot a trófeájának.

Fotó: iStock

A versenyen száz játékos vett részt, az online selejtezőbe pedig 40 millióan csatlakoztak be. Bár a Fortnite-világbajnokság új rekordot állított fel az e-sport történetében, a csúcs augusztusban meg fog dőlni a The International Dota 2-versennyel.

A Fortnite egy ingyenes battle royale műfajú lövöldözős játék. A zsáner lényege, hogy a felhasználók online küzdenek meg egymással egy térképen (rendszerint egy szigeten), olykor két csapatra osztva. A meccs során a résztvevőknek gyakorlatilag üres kézzel indulva kell felszerelniük magukat, miközben a térkép folyamatosan szűkül. A harc egészen addig tart, amíg egyetlen túlélő marad életben, vagy az egyik csoport utolsó játékosa is kiesett.

Kiemelt fotó: iStock

folytatás

Legkedveltebb hírek
Idén havonta átlag 5 milliárd volt az adóssággyarapodás, most 53 milliárdnál járunk
2019-09-18 13:46:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
A La Liga negyedik fordulójában a jól megszokott nevek mellé egy kevésbé ismert név is beékelődött
2019-09-18 13:34:44 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
José Armando Esmeralda-nál tölti az éjszakát, de félnek, hogy kiderül
2019-09-18 13:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez