Bíróság elé állították a 19 éves nőt, aki 12 turistát vádolt szexuális erőszakkal

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Bíróság elé állították a 19 éves nőt, aki 12 turistát vádolt szexuális erőszakkal

Kedden bíróság elé állt Cipruson az a 19 éves brit nő, aki két hete azzal vádolt meg 12 izraeli turistát, hogy megerőszakolták őt, majd később visszavonta a feljelentését, írja a Cyprus Mail.

Az áldozatból gyanúsítottá vált nő legújabb vallomásában arról számolt be, azért vádolta meg szexuális erőszakkal a férfiakat, mert a beleegyezése nélkül felvételt készítettek az aktusról, majd kirakták őt a szállodai szobájukból, és emiatt ideges lett.

Ennek tudatában mind a 12 izraeli turistát szabadon engedték, a nőt pedig hamis tanúzás és a hatóság félrevezetésének gyanújával őrizetbe vették.

Eredetileg hétfőn lett volna a bírósági tárgyalása, de azt keddre halasztották, mert az ügyvédje nem jelent meg a helyszínen.

Az arcát eltakaró 19 éves nőt helyi idő szerint délelőtt 9 órakor rendőrök kísérték be Famagusta egyik bíróságára. Ügyvédje, Andreas Pittadjis jelezte, hogy konzultálnia kell a védencével és további bizonyítékokat kell begyűjteniük, ezért kérvényezte, hogy napolják el a tárgyalást. Ezt jóvá is hagyták, legközelebb augusztus 7-én kell megjelenniük a bíróság előtt.

Matthieu CLAVEL / AFP / Europress

Izraeli sajtóértesülések szerint a vádlott édesanyja is ott volt a tárgyaláson.

A bíró éles kritikát fogalmazott meg a nő tette miatt. Mint mondta,

a hazugságod miatt 12 tinédzsert tartóztattak le feleslegesen. Ötöt közülük hamarabb elengedtek, de hét másiknak további szenvedést okoztál.

A gyanúsított letartóztatását nyolc nappal meghosszabbították, mert fennáll a szökés veszélye. Ha bűnösnek találják, egyéves börtönbüntetést és 1000 euró, átszámítva körülbelül 330 ezer forint pénzbírságot is kaphat.

A nő feljelentése egyébként azután vált gyanússá a nyomozóknak, hogy az egyik általa megvádolt izraeli férfi egy fotóval bizonyítani tudta, hogy a barátnőjével feküdt az ágyban, amikor az eset történt. A DNS-tesztek eredményei szintén kérdéseket vetettek fel az általa elmondottakkal kapcsolatban.

A 15 és 18 év közötti gyanúsítottakat július 17-én vették őrizetbe, de múlt héten mindnyájukat szabadon engedték. Az izraeli Ben-Gurion nemzetközi repülőtéren találkozhattak újra szüleikkel, és azt énekelték,

a brit egy kurva.

Iakovos Hatzistavrou / AFP / Europress

Az izraeli fiatalok három különböző turnusban érkeztek Ciprusra nyaralni, de korábbról nem ismerték egymást.

A nyomozók szerint a brit nő kapcsolatban volt a gyanúsítottak egyikével, és szexuális kapcsolatot létesített legkevesebb másik hat férfival néhány napon belül. A vádlottak közül hárman korábban elismerték a rendőrségnek, hogy lefeküdtek a nővel, de hozzátették, beleegyezett abba is, hogy lefilmezzék, és minden megegyezéses alapon történt.

Az izraeli fiatalok várhatóan tovább viszik az ügyet és sajtóértesülések szerint 60 ezer euróra perlik a nőt.

Kiemelt kép: Matthieu CLAVEL / AFP / Europress

folytatás

Legkedveltebb hírek
A napi 5 percben jelentkező Sztár Híradó, könnyed stílusban a Zenebutik csatornához köthető énekesekkel kapcsolatos aktuális történéseket mutatja
2019-10-24 07:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
545 nap: az RTL Klub dokumentumfilmje nemcsak a rendszerváltás másfél évét idézte meg Németh Miklóssal
2019-10-24 07:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A polgármester szerint nagyon jól sikerült a közel 400 millió forintos beruházás, de azért átalakítják a csúszdákat
2019-10-24 06:51:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Október 27-én kezdődik a téli időszámítás, vasárnap hajnali háromkor kettő órára állítják vissza az órákat
2019-10-24 06:49:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nemzetközi sajtószemle, 2019. október 24. (Külföld)
2019-10-24 06:46:02 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Negatív irányú trendfordulóhoz érkezett a lakáspiac, a GKI Gazdaságkutató Zrt
2019-10-24 06:35:44 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez