Kimentettek a tengerből egy kislányt, köszönet helyett valami egészen mást kaptak a mentők

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Nem kicsit döbbent meg a brit parti őrség egyik alkalmazottja, amikor nemrégiben számlát kapott egy megmentett gyerek szüleitől ? írja a Bristol Live.

Az angol család Porthlevenbe (Cornwall, Anglia) utazott egy kis tengerparti strandolásra. Egy helyi üzletben vásároltak egy gumimatracot, és már mentek is fürödni. A part mentén azonban olyan erős volt a szél, hogy a matracon fekvő kislányukat elkezdték befelé sodorni a hullámok.

A helyzet drámai volt, a szülők értesítették a parti őrséget. Mivel a matrac rendkívül messzire elsodródott a partoktól, mentőhelikoptert kellett hívni. Az egyik vízi mentő beugrott a tengerbe, egy késsel átszúrta a matracot, hogy ne sodródjék tovább, megfogta a kislányt, és a helikopter mindkettejükkel felemelkedett ? a gyermeket sikerült biztonságba helyezni. A parti őrség helyi vezetője, Mike Carter két hét múlva számlát kapott a kimentett lány szüleitől:

a család 7 fontot (2445 forint) követelt a mentőktől ? ennyibe került ugyanis a gumimatrac. Carter válaszolt a megkeresésre, és jelezte, örömmel kifizetik a matrac árát, amennyiben a kislány szülei is megtérítik a helikopteres mentés költségét, 7000 fontot (2,4 millió forint).

A család azóta nem reagált.

 

Kiemelt kép: istock (illusztráció)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Tangie Ambrose, Elizabeth Blackmore, Ryan Caltagirone, Michael Cavanau
2019-10-13 22:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez