Kreml-szóvivő: ?Balesetek, sajnos, történnek?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kreml-szóvivő: ?Balesetek, sajnos, történnek?

A múlt heti oroszországi rakétarobbanásról nyilatkozott újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, aki nem volt hajlandó megerősíteni azt a nemzetközi találgatást, hogy a legalább öt ember életét követelő baleset egy Burevesztnyik (Skyfall) atommeghajtású cirkálórakétával történt volna.

A CNN szerint a szóvivő közölte: csak szakértők nyilatkozhatnak felhatalmazással ilyen esetekről, és annyit mondott: ?balesetek, sajnos, történnek?.

Ezek tragikusak. De ebben a konkrét esetben fontos, hogy emlékezzünk azokra a hősökre, akik életüket vesztették

? jelentette ki, majd megismételte Vlagyimir Putyin kijelentését, amely szerint Oroszország az ilyen technológiák fejlesztésében jóval más országok előtt jár. Reagált Donald Trump Twitter-bejegyzésére is, amely szerint az Egyesült Államok sokat tanult az oroszországi esetből. Az amerikai elnök azt is közölte: nekik hasonló, de jóval fejlettebb technológiájuk van. ?Nyilván elég furcsa lenne, ha egy világhatalom, ami többet költ védelemre az összes többi országnál, nem lenne érintett ilyen projektben? ? felelte Peszkov.

A szóvivőt megkérdezték arról is, hogy miért terjednek egymásnak ellentmondó információk a baleset lakosságra gyakorolt következményéről. ?Biztosíthatom önöket, hogy egy ilyen helyzetben minden illetékes hatóság megtesz mindent, hogy biztosítsa az Oroszországi Föderáció polgárainak biztonságát? ? közölte. (Fotó: Europress – Sefa Karacan / Anadolu Agency)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Adás előtt: Feng Ya Ou kemény fába vágta a fejszéjét, ugyanis a Sztárban sztár leszek! egyik mesterének, Pápai Jocinak bőrébe bújik a színpadon
2019-09-21 09:00:28 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A dohányhoz hasonló státuszba kerül a cukor a fejlett világban: megtűrik, de kiemelt kockázatként kezelik, és korlátozzák a fogyasztását ? egyelőre szelíd eszközökkel
2019-09-21 09:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Ajánló - A Nagy Duett Best Of hétköznap délutánonként a Zenebutikon!
2019-09-21 09:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A rendőrök drogtanyára csaptak le, de a pincében talált berendezések az adóhatóságot is érdekelhetik
2019-09-21 08:57:58 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez