Lemondott a ?differenciált? bírságolási botrányba keveredett karcagi rendőrkapitány

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Lemondott a ?differenciált? bírságolási botrányba keveredett karcagi rendőrkapitány

Lemondott posztjáról a karcagi rendőrkapitány, aki arra kérte a beosztottait, hogy ne büntessék meg a tilosban parkoló kórházigazgatót.

Urbán Zoltán László dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elfogadta a botrányba keveredett Teleki Zoltán alezredes lemondását, és augusztus 16-ai hatállyal Karsai Lajos őrnagyot bízta meg a Karcagi Rendőrkapitányság vezetésével.

A Jobbik kedden arra szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert, hogy ha Teleki nem mond le magától, akkor menesszék, és gondoskodjanak egy olyan utódról, akiben meg tudnak bízni a helyiek. A Jobbik egy Index által július közepén közölt hangfelvétel miatt tartotta szükségszerűnek a vezetőcserét.

A felvételen az hallható, hogy Teleki felelősségre vonja a beosztottait, mert megbüntették a tilosban parkoló helyi kórházigazgatót, Nagyné László Erzsébetet.

Én nem mondtam, hogy üssétek agyon a várost. Én azt mondtam, hogy differenciálni kell. Engem nem érdekel, ha nincs följelentésetek, nincs ilyen kvóta már

? magyarázta Teleki a felvételen.

A karcagi rendőrkapitányság vezetőjének szavaiból az is kiderül, mire gondol pontosan akkor, amikor a ?differenciált intézkedés? fontossága mellett érvel: előbb meg kell tudni, kié az autó, bírságolni vagy feljelentést tenni csak ez után szabad. Persze kizárólag akkor, ha nem ?normális? ember a tulajdonos.

Vannak viszont olyan karcagiak, akiket név szerint is említ Teleki, akiket üssék-vágják, jelentsék fel, és fogják meg. Az elhangzott nevek a cikk szerint visszaeső, problémás bűnözők nevei.

Az alezredessel vitába szálló beosztottak megpróbálták Teleki figyelmét felhívni arra, hogy a korrupció eufemizmusaként használt differenciált intézkedés, amit elvárna tőlük, nemcsak következetlen gyakorlatot teremt, meg sem valósítható. Az intézkedő rendőrök számára ugyanis sokszor egyetlen névből nem világos,  hogy kiről van szó, hogy mennyire fontos, vagy az alezredes szavaival élve ?normális? ember az, akivel szemben intézkedni kellene.

Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem. Aztán nem fogom tudni elintézni, hogy orvoshoz menjetek, hogy a vérvétel meglegyen

? hallható a felvételen Teleki érvelése.

A botrányba keveredett alezredes augusztus 15-ei hatállyal távozik. A helyére érkező Karsai Lajos eddig a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjának az osztályvezetője volt.

Fideszes képviselő megbüntetése miatt akadt ki a karcagi rendőrkapitányHelyi kormánypárti politikus is a megbüntetett kórházigazgató, akinek ügyét állítólag személyesen a kapitány simította el.
folytatás

Legkedveltebb hírek
Pénteken mi is beszámoltunk a Zöldlomb utcai tragédiáról, a gyanú szerint a II
2019-08-24 07:19:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Azt várták az olaszok, hogy köztársasági elnökük fontos bejelentést tesz csütörtök este, de Sergio Mattarella végül csak annyit mondott: Olaszországnak időre van szüksége ahhoz, hogy új kormány alakuljon
2019-08-24 07:03:09 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az államfő pár órával korábban már ?erőteljes választ? ígért az új kínai pótvámokra
2019-08-24 06:33:08 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A megszokottnál pár fokkal melegebb és zömmel nyugodt időjárás várható a következő időszakban
2019-08-24 06:32:43 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A meseszép modell ezúttal is meglepett mindenkit!
2019-08-24 06:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Donatella Versace neve akár a luxus szinonimája is lehetne, ezért sem meglepő, hogy a világhírű divattervező egy 50 szobás nyaralót vásárol Észak-Olaszországban
2019-08-24 06:15:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez