Montenegróban is kitiltják a kocsmákból a dohányosokat

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Montenegróban is kitiltják a kocsmákból a dohányosokat

Montenegróban, ahol az egyik legnagyobb a dohányosok aránya Európában, betiltották a dohányzást a zárt nyilvános helyeken ? tudósít a Szabad Európa Rádió. A szerdán életbe lépő szabályozás szerint az éttermekben és kávézókban sem lehet dohányozni, de a kaszinók felmentést kaptak.

A törvényt ellenszavazat nélkül fogadták el július 31-én, miután az egészségügyi miniszter közölte: a 2004-ben hozott dohányzás elleni törvény nem hozta meg a várt eredményeket. A miniszter kijelentette: tárcája kitart amellett, hogy a törvényt az utolsó betűig betartassa.

Egy világbanki tanulmány szerint 2016-ban a 15 évesnél idősebb montenegróiak 46 százaléka dohányzott. A hatszázezres ország egészségügyi minisztériumának becslése szerint évente 400 montenegróit diagnosztizálnak tüdőrákkal.

Az új törvény szabályozza a cigaretta árusítását, és kötelezővé teszi a figyelmeztetések feltüntetését a csomagoláson. Bár a vendéglátóhelyek létesíthetnek elkülönített helyiségeket a dohányzóknak, sokan amiatt aggódnak, hogy a szabályozás negatívan érinti bevételeiket.

A Balkánon továbbra is elterjedt a beltéri dohányzás nyilvános helyeken, bár Horvátország és Észak-Macedónia már bevezetett hasonló tilalmat ? jegyzi meg a Szabad Európa Rádió. (Fotó: Europress – Omar TORRES / AFP)

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Nyomd a gombot, tesó! stúdiójában ismét fergeteges és emlékezetes pillanatoknak lehetünk szem
2019-12-09 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Clint Eastwood többek között elképesztő munkatempójáról is híres, filmjeit rendszerint be szokta fejezni idő előtt, William Goldman Mit is hazudtam? című könyvében például elmesél egy sztorit, hogy egyszer elrohant a forgatásról a legközelebbi kajáldába, mert hosszú volt a büfékocsi előtt a sor és félt, hogy miatta fogna
2019-12-09 22:04:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Amerika szerte rengeteg elhagyatott ház várja, hogy felújításra kerüljön
2019-12-09 22:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez