Virtuális diagnózis és teleradiológia: ilyen is lehetne az egészségügy

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Két magyar csapat, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25.000 eurót a harmadik éve megrendezett EIT Health InnoStars Awards startupversenyen.

A négy hónapos program során személyre szabott mentori támogatáshoz és két európai bootcamp tréningen való részvételi lehetőséghez jutott a két hazai, öt portugál, két-két lengyel és lett, valamint egy-egy cseh, litván, olasz és román csapat. Az európai országoknál mérsékeltebb innovációs szinten lévő 13, Regional Innovation Scheme Programme (RIS) országból érkező 116 pályázó közül választották ki a 15 továbbjutó csapatot.

Az oktató alkalmazást kifejlesztő InSimu Patient csapata applikációjuk segítségével lehetővé teszi, hogy orvosok, orvostanhallgatók és medikusok virtuális betegeken gyakorolhassanak és a valós élethez hasonló diagnózisokat állíthassanak fel.

A másik sikeres magyar résztvevő pedig a Sineko, melynek GRAID szoftvere a radiológiai jelentések lefordításával forradalmasítja a nemzetközi teleradiológiát. Az általuk kidolgozott GRAID egy szinoptikus jelentéskészítő asszisztens, melynek segítségével jól strukturált és több nyelvre is könnyen lefordítható orvosi jelentések készíthetők.

Orvosnál vagy kórházban járt? így segíthet hamarosan a véleményévelEgy InnoMax-díjas fejlesztés strukturáltan gyűjtené össze a tapasztalatokat.

Az EIT Health a kiválasztott csapatok számára három találkozót is szervez, ahol potenciális vásárlókkal, befektetőkkel és partnerekkel nyílik lehetőség a termékük vagy szolgáltatásuk validálására. A négy hónapos program után tíz csapat jut tovább a novemberben megrendezendő InnoStars Awards döntőbe, ahol az első helyezett további 25.000, a második 15.000, a harmadik pedig 10.000 euró támogatást kap.

A szervezet 2 milliárd eurót fordít az európai egészségügyi szakemberek szaktudásának fejlesztésére, valamint felkutatja és támogatja Európa legnagyobb tehetségeit, továbbá innovatív gyógyászati termékek és megoldások kereskedelmi forgalomba hozásába fektet be. Ez az egyik legnagyobb közfinanszírozású egészségügyi kezdeményezés, amely az Európai Bizottság és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával valósul meg.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Zseni attól fél, hogy nem tudja felvenni a versenyt Rolanddal, ha a férfi hősiesen kiszabadítja Bettyt
2019-09-21 03:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Paul Verhoeven Szereplők: Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza, Jeanne T
2019-09-21 02:45:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Csajok, pasik, Balaton több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: barátok, barátnők ? tehát csajok és pasik érkeznek a Balatonra és igyekeznek kimaxolni a vakációt
2019-09-21 00:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Justin Timberlake, Mila Kunis, Woody Harrelson, Patricia Clarkson, Jen
2019-09-21 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A játék alapszabályai nem változtak, ám a műsor címe nem véletlen egészült ki az Extrém jelzővel
2019-09-20 23:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez