Mintha a rémálmainkból lépett volna elő ez a robotkutya

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Mintha a rémálmainkból lépett volna elő ez a robotkutya

A Florida Atlantic Egyetem kutatói valószínűleg aranyosnak és barátságosnak gondolták az Astro névre hallgató kutyarobotot, legalább is talán ez lehetett a szándék amögött, hogy emberi szemeket adtak neki – az eredmény viszont minden, csak nem cuki, sokkal inkább a frászt hozza az emberre.

Astro háromdimenziós nyomtatással készült, és mélytanulásos módszerekkel igyekszik a kutyákra jellemző feladatokat ellátni. Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez sikeresen működni is fog, hiszen Astro, ahogy a többi kutyaszerű robot is, még csak kiskutyakorban van, ami azt jelenti, hogy jelenleg a legegyszerűbb parancsokra képes csak válaszolni. Ilyen az ül, az áll, vagy a fekszik – és itt véget is ér a tudomány.

A cél az, hogy a robot előbb-utóbb képes legyen kézjelekre válaszolni, színeket felismerni, és drónokkal interakcióba lépni. Nem tudni pontosan, hogy mennyire lesz sikeres a robotállat tanítgatása, de nem is valószínű, hogy erről fogjuk megjegyezni, sokkal inkább az ijesztő, emberszerű szemei maradnak majd meg az emlékezetünkben.

A készítők végső célja az, hogy Astro átvegye majd a rendőrkutyák, kábítószert kiszagoló kutyák szerepét, bombát keressen, vagy fegyvereket kutasson fel. Bár később hasznos lehet a robotkutya abban, hogy a valódi kutyákat kiváltsa a veszélyes helyzetekben, azért egy sötét sikátorban még nem találkoznánk vele szívesen – legalább is addig nem, amíg ilyen szeme marad.

Főkép: Alex Dolce, Florida Atlantic University

Nagy Nikoletta korábbi cikkei Mintha a rémálmainkból lépett volna elő ez a robotkutyaTöbb millió vak embernek ad reményt ? ezért kapta meg Roska Botond a legmagasabb állami kitüntetéstÉg az Amazonas, már az űrből is látszik
folytatás

Legkedveltebb hírek
Telitalálat nem volt, aki viszont öt számot helyesen tippelt meg, 463 550 forintot nyert
2019-09-15 16:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Kifakadt a világhírű edző és a szlovák kapus
2019-09-15 16:18:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Ezen a héten is fantasztikus témákkal és érdekes beszélgetésekkel jelentkeztünk a Mokka adásában
2019-09-15 16:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Három perc alatt fordított a vendég csapat.
2019-09-15 15:55:32 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez