Valakinek mosógépre, valakinek új autóra van szüksége

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Valakinek mosógépre, valakinek új autóra van szüksége

Alapvetően kétféle ember létezik: vannak, akik élményekre, vannak, akik inkább tartós dolgokra szeretnek költeni. Az viszont közös a két csoportban, hogy mindenkivel előfordult már, hogy éppen nincs elég megtakarítása vágyai eléréséhez. Vagy nem is vágyról, hanem szükségletről van szó. Ilyenkor ésszerű választás lehet a szabad felhasználású személyi kölcsön ? de persze nem minden esetben.

?Alapvetően spórolni szoktam a komolyabb kiadásokra, mert kölcsönkérni kifejezetten utálok? ? mondta Anti, amikor arról beszélgettünk, hogy mi volt az utolsó nagyobb dolog, amire sok pénzt költött. Nemrég viszont tönkrement az autója ami nélkül nem tud dolgozni ? ráadásul plusz terhet jelent, hogy épp egy lakásfelújítás kellős közepén vannak ?, úgyhogy áthidaló megoldásként személyi kölcsönt vett fel, amiből sikerült egy használtautót vásárolnia, és még jutott belőle a felújításhoz szükséges dolgokra is.

Ilyen ?vészhelyzetek? bárkivel előfordulhatnak, ha a megtakarításait éppen felélte. Mindenki ismeri Murphy törvényét: ?Ami elromolhat, az el is romlik?. És mintha egyszerre szeretne elromlani a hűtő, a mosógép, a kazán, a bojler: tiszta gépek lázadása, mintha a hátunk mögött összebeszélnének a tárgyaink. Ha pedig beüt a krach, akkor lehet az ember bármilyen előrelátó, simán kimerülhetnek pénzügyi tartalékai. Nálunk is egyszerre adta meg magát a hűtő és a mosógép, éppen egy héttel azután, hogy hazajöttünk a nyaralásból. Mivel nem rendelkeztünk éppen megfelelő összegű megtakarítással, nem volt kérdés, hogy személyi kölcsönt veszünk igénybe, ami jól tervezhető, szabadon felhasználható és kiszámítható, így egyszerűen be tudtuk építeni a havi törlesztőrészleteket a kiadásainkba.

Ehhez hasonló esetekben az áruhiteleket is érdemes megnézni az áruházakban, de Csaba barátom a személyi kölcsönt jobban szereti, ha hirtelen szüksége van egy nagyobb összegre: ?éppen előléptettek nyár elején, úgyhogy igényeltünk a feleségemmel egy nagyobb összegű személyi kölcsönt, hogy végre kicseréljük a lakásunk ablakait? ? mesélte Csaba, aki a személyi kölcsön kiszámítható részleteit a fizetéséből már könnyebben kifizeti.

Szponzorált tartalom

THM: 7,3%-24,1%. A tájékoztatás nem teljeskörű. A cikk az OTP Bank támogatásával készült.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Van, ahol trükköket alkalmazva foglalkoztatnak nyugdíjas korúakat azért, hogy munkához és így némi bevételhez juttathassák őket
2019-12-09 06:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Csak az ország néhány nyugati és déli részén nem kell rossz időre készülni ma
2019-12-09 05:27:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Ajánló - Sorozatok hétköznap esténként, dupla résszel a Prime-on!
2019-12-09 05:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Martin doktor bosszúságára Johnny bokszolni tanítja Charlie-t
2019-12-09 05:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Halálos Iramban 5-6-7 szombat esténként a Mozi+ -on! #filmekegesznap
2019-12-09 04:55:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Eric Styles Szereplők: Dolph Lundgren, Scott Adkins, James Lance, Yi Huang, Nathan Lee
2019-12-09 04:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez