Kozák: Lehet összeesküvés-elméleteket gyártani, de még most sem tudjuk, mi volt a gond

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kozák: Lehet összeesküvés-elméleteket gyártani, de még most sem tudjuk, mi volt a gond

A kajakos Kozák Danuta a péntek délelőtti előfutamból a második helyen jutott tovább 500 méter egyesben a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon: az ötszörös olimpiai bajnoknak, aki címvédő ebben a számban, nemcsak az ellenfelekkel és az erős hátszéllel kellett megküzdenie, hanem túl kellett tennie magát a csütörtöki kizáráson.

Az UTE 32 éves sportolójának ez az egy száma maradt a viadalon, miután Kárász Annával alkotott címvédő párosát egy nappal korábban az előfutam után diszkvalifikálták, mert túl könnyű volt a hajójuk.

Kizárták a Kozák Danuta, Kárász Anna párost a vébérőlHiába nyerték meg az előfutamot, elmarad a címvédés.

A kajakos a pénteki futam után elmondta: egyrészt rendbe kellett tennie a fejét, másrészt félre kellett tennie a párosban történteket.

?Leginkább azt dolgoztam fel nehezen, hogy a mi jól működő rendszerünkbe, a versenyrutinunkba hiba került? ? emelte ki. Hozzátette: a hajójuk súlyát kicentizték ugyan, de kétszer ellenőrizték a szerdai edzéseik után, és még a csütörtöki előfutamot megelőzően is.

A futam előtti mérlegelést rontottuk el, és lehet ugyan összeesküvés-elméleteket gyártani az okokra, de még most sem tudjuk, hogy mi okozhatta a problémát.

Azt mondta: hidegzuhanyként élte meg a kizárást, ami igazából Kárász Annának fájhatott jobban, hiszen neki az az egy száma volt a vb-n.

?Mivel nekem most még az egyesre kell koncentrálnom, igazából csak a vb után csapódik majd le egy ekkora hiba. Annával egyelőre csak a lelket próbáljuk meg tartani egymásban, de mivel tudja, hogy nekem maradt még feladatom, csak a vb után tudjuk ez egészet alaposan átbeszélni? – mondta.

Az egyes előfutammal kapcsolatban megjegyezte: az erős hátszél már zavaró tényező, de a pályája azért nem volt rossz. A második helyezése pedig nem zavarja – az első öt helyezett jutott a középfutamba -, mert az elsődleges célja a továbbjutás mellett az volt, hogy jó érzésekkel szálljon ki a hajóból, és ez a második helyezés ellenére megvolt.

Ebben a számban szombaton rendezik a középfutamot és vasárnap a döntőt. Öt tokiói indulási jog talál gazdára Szegeden.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

folytatás

Legkedveltebb hírek
Vezérigazgatóként ifj. Knézy egy hetilap, egy online hírportál, a győri televízió és a győ
2020-09-24 21:17:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Nem tudni, miért hagyja ott a tárcát. (Belföld)
2020-09-24 21:06:14 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Csak csúszni lehet, éjjel dorbézolni nem. (Külföld)
2020-09-24 20:54:19 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez