Vereséggel búcsúzott a magyar válogatott a röplabda-Eb-n

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Vereséggel búcsúzott a magyar válogatott a röplabda-Eb-n

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a holland csapattól a budapesti társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság hatodik játéknapján, ezzel búcsúzott a tornától.

A magyar válogatott a pénteki nyitónapon 3-0-ra legyőzte az észteket, szombaton a románoktól 3-1-es vereséget szenvedett, hétfőn az azeriektől kapott ki 3-0-ra, majd szerdán a horvátoktól ugyancsak 3-0-ra.

A hollandok összes eddigi találkozójukat 3-0-ra nyerték meg, és az elmúlt évek egyik legjobb válogatottjaként döntőt játszottak a legutóbbi két Eb-n, illetve elődöntőig jutottak a tavalyi vb-n és a 2016-os riói olimpián is.

Nem kezdte megilletődötten a magyar csapat a mérkőzést esélyesebb ellenfelével szemben. Ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a rivális, és bár a házigazda együttes több szép akciót is bemutatott – elsősorban Szakmáry Gréta jeleskedett -, egy pillanatig sem volt kérdéses, melyik csapat nyeri az első felvonást.

A második játékrészt Török Katával, Dékány Bernadettel, Gyimes Zsófiával és Miklai Zsanettel kezdték a magyarok, utóbbi a torna során először lépett pályára. A hollandok hatékonyabban blokkoltak, mint korábban, a hazai támadások sokszor visszapattantak, de 3-9 után Gyimes, majd Bleicher Réka szerváival egy pontra felzárkózott a magyar együttes.

Miklai több pontot érő ütést is bemutatott, de mivel a szett második felére a magyarok nyitásfogadása visszaesett, a hollandok még az elsőnél is nagyobb különbséggel nyerték a játszmát.

A rivális 2-0-s vezetésével biztossá vált, hogy Magyarország nem jut nyolcaddöntőbe.

A harmadik etap első három pontját a magyarok szerezték, 5-1-re is vezettek, de a hollandok hamar fordítottak néhány jó akcióval. A magyar játékosok szépen helyt álltak az erősebb rivális ellen, lelkesen röplabdáztak, így sokáig tartották a lépést a világsztárokkal teletűzdelt ellenféllel, amely azonban 15-15 után ellépett, sőt, egyetlen pontot sem engedett a magyar csapatnak, így 72 perc alatt megnyerte a találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hollandok feladóátlója, Lönneke Sloetjes volt 18 ponttal, a magyaroknál Szakmáry és Miklai Zsanett is 5-5 pontot szerzett.

A mérkőzés után a csapatkapitány Bokorné Liliom Rita könnyeivel küszködve köszönte meg a szurkolóknak az egész Eb alatti biztatást.

A budapesti hatost a hollandok nyerték az azeriek előtt, vasárnap két nyolcaddöntőt rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.

A belga Jan De Brandt irányította magyar válogatott egy győzelemmel és négy vereséggel csoportja ötödik helyén végzett.

Eredmény, C csoport:

Magyarország – Hollandia 0-3 (-17, -13, -15)
Magyarország: Sándor R. 2, Nagy E. 1, Bokorné 3, Szakmáry 5, Pekárik 3, Tálas, csere: Tóth F. (liberó), Bleicher 3, Dékány 3, Török 1, Gyimes 1, Miklai 5, Németh A. 3, szövetségi kapitány: Jan De Brandt

 

További eredmény:
Azerbajdzsán – Románia 3-0 (15, 14, 21)

 

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 5 győzelem/0 vereség, 2. Azerbajdzsán 4/1, 3. Horvátország 3/2, 4. Románia 2/3, 5. Magyarország 1/4, 6. Észtország 0/5

Kiemelt kép: MTI / Czagány Balázs

folytatás

Legkedveltebb hírek
Annyira nincs ember az iskolákban, hogy a pedagógusok gyomorgörccsel mennek reggelente órára
2019-11-12 11:13:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az önálló törvényszéket a hetedik módosítással az Alaptörvénybe is beleírták
2019-11-12 10:57:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Belekeverték a kétfarkúakat is.
2019-11-12 10:50:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Öt év alatt 160 napja ragadt benn a polgármesternek, most ez több millió forintot ért
2019-11-12 10:41:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez