Drogbárót húztak le 103 millió forinttal – videó

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Kábítószer-kereskedelem látszatával 103 millió forintot csaltak ki egy férfitól, aki azt hitte, az üzletből busás haszna lesz, de drog helyett lisztet kapott. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás miatt nyomoz F. László és társai ellen.

A nyomozók a bűnözői csoport tagjainak otthonaiban tartott házkutatásokon 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, ingóságokat.

A police.hu szerint a rendőrök a bűnbanda felszámolására szervezett akcióban F. Lászlót és négy társát elfogták. Egyik társuk szökésben van, őt körözik.

A 36 éves férfi öt társával a nyáron 103 millió forintot csalt ki egy tokaji férfitól. Négyszeres anyagi hasznot ígértek drogüzlettel. 

Június 8-án Budapesten 15 millió forintot vettek át tőle 60 ezer darab kábítószernek tűnő ?bogyóért?. Eljátszották a drogvásárlást, amit F. László telefonon közvetített a tokaji férfinak. Június 26-án egy külföldről érkező 180 milliós ?drogszállítmány? átvételét adták elő és, ? hogy a sértett figyelmét tompítsák ? rávették, hogy kábító hatású szert is fogyasszon. A profin megrendezett átadást a 37-es főúthoz szervezték.

45 millióért hat kiló liszt

A tokaji férfi átadott 45 millió forintot, majd a közelben ?megtalálták? az előre odakészített, összesen 6 darab ? egyenként egy kilós ? lefóliázott, lisztes csomagot. Abból a sértett előtt próbaadagot vettek, azt mondták, az anyag 100%-os tisztaságú kokain. Júliusban háromszor összesen további 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén, így az állítólagos drogüzlettel összesen 80 millió forinttal károsították meg a sértettet.

Az ügyletek mögött nem volt tényleges kábítószermozgás, így kereskedelem sem valósult meg. F. László bűntársainak milliós fizetséget adott közreműködésükért a csalással szerzett pénzből.

A nyomozás megállapította, hogy F. László már korábbban kicsalt 23 millió forintot a tokaji férfitól. Akkor nem drogüzletre, hanem saját ? kitalált ? tartozása miatt zálogba került autói kiváltására kért pénzt. A sértettől így összesen 103 millió forintot csalt ki a férfi, nagyobb részben bűntársai segítségével.

A rendőrök az elfogott személyeket gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2019. szeptember 8-án elrendelt.

Kiemelt kép: police.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A feladat, amit a csapatok kaptak bár nem egyszerű, azonban nagyon jó fogásokat is ki lehet hoz
2019-10-18 21:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Imi úgy érzi, hogy az edzők is egyfajta csapatot alkotnak a műsorban, ezért is nagyon fáj neki, hogy el kellett búcsúznia Huszti Katától
2019-10-18 21:04:55 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Fuss család, fuss! pénteki párbajából a Bencsik család került ki vesztesként, azonban a csapat sok élménnyel gazdagodott, amiért nagyon hálásak
2019-10-18 21:04:30 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Lipőkék és Buchingerék nagy kérdésre keresték a választ a pénteki versenynap után
2019-10-18 21:03:41 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Elképesztő párbaj napra ébredtek a játékosok! Bencsikék és Szijjék hihetetlen küzdelemben mérték össze ügyességüket, de csak egy maradhatott versenyben
2019-10-18 21:03:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Timi nem titkolja, nagyon örül annak, hogy legyőzte Huszti Katát, már csak azért is, mert anno az Exatlon Hungary-ben éppen fordítva történtek a dolgok
2019-10-18 21:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez