Mit tud egy 86 éves férfi, aki Amerikából átúszott Kubába?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Mit tud egy 86 éves férfi, aki Amerikából átúszott Kubába?

A Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség október 16-18-a között Budapesten rendezi meg következő, MOVE Congress elnevezésű eseményét: a világ szabadidősportban és fitnesziparban dolgozó vezető szakemberei a Budapesti Kongresszusi Központban találkoznak.

Köztük Magnús Scheving, a Lazy Town című gyerekműsor sorozat megalkotója is, amelyet 170 országban, köztük Magyarországon is nagy sikerrel vetítették, és többek között két Emmy-díjra is jelölték.

Csináljunk játékot a mozgásból

A gyerekeknek szóló műsor képes volt felállítani nézőit a fotelből a tévénézés közben és azt követően egyaránt.

?A titok mindössze annyi, hogy csináljunk játékot a mozgásból. Bármit, amit a gyerekek játéknak fognak fel, örömmel csinálják, és észre sem veszik, hogy közben megmozgattuk őket. A Lazy Town is pont erről szólt, a mozgásra invitáló üzeneteket elrejtettük a sorok között. De mi, felnőttek gyakran követünk el hibákat, amikor a gyerekeket sportolásra hívjuk. A gyerekek ugyanis ösztönösen imádnak mozogni. Mi pedig ott rontjuk el a dolgot, amikor meg akarjuk nekik mondani, hogyan, mikor, mennyit és mit mozogjanak? ? mondta a producer.

A gyerekeknek nem fegyelmezett gyakorlatokra van szükségük, hanem játéklehetőségre, motivációra és térre. Miközben arra vágyunk, hogy minél többet mozogjanak, mi vagyunk, akik leültetjük és csendre intjük őket.

Scheving a gyereksorozat után most új projekten dolgozik: tévésorozatot készít olyan aktív, idős emberekről, akik korukhoz képest valami extrém mozgást művelnek.

Például egy 86 éves férfiról, aki az Amerikai Egyesült Államokból átúszott Kubába. Vagy egy 60-nak kinéző, de valójában 96 éves idős hölgyről, aki jógát oktat Japánban.

?Iszonyúan érdekel, hogy mit tesznek ezek az emberek, amit mások nem. Mit esznek, mik a szokásaik, a napirendjük? Ezt szeretnénk kideríteni, és a műsorral természetesen másokat is inspirálni? ? beszélt a terveiről.

Ötvözni a mozgást az élményt nyújtó játékkal

Markos Aristides Kern, a német Fun With Balls nevű cég megalapítója állítja, hogy egyre több felhasználó ismeri fel a gamification (játékelemek alkalmazása az élet játékon kívüli területein) lehetőségét a sport infrastruktúrában.

?Rengetegen felismerik azt, hogy ez a módszer lehetőséget nyújt egy hatalmas társadalmi problémával, az inaktivitással való szembeszállásra. A mi termékeink titka az, hogy a mozgást ötvözzük a rendkívül attraktív és élményt nyújtó játékkal. Számos felhasználónk úgy válik rabjává egy-egy mozgásformának, sportnak, hogy korábban eszébe sem jutott azt kipróbálni. Miközben a játékainkkal játszanak, 1-1 óra perceknek tűnik, ez alatt rendesen átmozgatjuk őket, és ez manapság, amikor mindig idő szűkében vagyunk, óriási érték.? ? vallja az újító üzletember.

Legújabb innovációjuk, a MultiBall iránt világszerte kifejezetten iskolák, sportcentrumok és olyan intézmények érdeklődnek, ahol rendszeresen gyerekek fordulnak meg, és akiket percek alatt magához köt a játék

Kiemelt fotó: Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség

folytatás

Legkedveltebb hírek
Sokan pánikba esve az utcákra és a parkokba menekültek
2019-09-21 20:37:33 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Új szintre lépett és keresztényi köntöst öltött a politikai pedofília: Soltész Miklós államtitkárral több száz gyermek imádkozott az Orbán-kormányért
2019-09-21 20:25:53 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker szá
2019-09-21 20:13:07 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Már a 15. hete tart a zajló tüntetéssorozat, a tiltakozók demokráciát és társaik elengedését kö
2019-09-21 20:07:11 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Will Smith legújabb filmje, a Gemini Man Budapesten forgott, és annyira megszerette a várost, különösen annak magas pontjait, hogy nemcsak promózni tért vissza a filmet, de ad egy születésnapi koncertet is szeptem
2019-09-21 20:01:41 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Geopolitikus legyen a talpán, aki megjövendöli az olajkitermelés és a szénhidrogének jövőjének az alakulását: manapság jemeni lázadók és/vagy iráni gonosztevők írják a tőzsderémtörténetet, miközben Donald Trump ujjai a Twitter és a Támadás!-gomb között motoznak
2019-09-21 20:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez