A gyermektelen magyarok jobban élnek, mint a gyermeket vállalók

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A gyermektelen magyarok jobban élnek, mint a gyermeket vállalók

Orbán Viktor múlt csütörtökön a III. Budapesti Demográfiai Csúcson azt tűzte ki távlati célként, hogy a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon éljenek, mint azok, akik gyermek nélkül élnek. A Privátbankár a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) relatív jövedelmi szegénységről szóló adatai alapján összehasonlította, hogy a 2010 és 2017 közti időszakban mit ért el a kormány, valóban jobban élnek-e a gyerekesek.

A lap megnézte azoknak a számát, akiket relatív jövedelmi szegénység érint, azaz a keresetük nem éri el a szegénységi küszöböt, amely 83 855 forint jelent havonta. Eszerint a gyermeket vállaló magyarok körében csökken azok aránya, akik jócskán a szegénységi küszöb alatt keresnek, ám a ?szegénységi és társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek? arányáról szóló teljes statisztika már kicsit árnyalja a képet. Ebbe a kategóriábatartoznak:

nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban élők: olyan munkaképes személyek, akik az előző évben a lehetséges munkaidejük kevesebb mint 20 százalékát töltötték munkával; a súlyos anyagi deprivációban élők: azok, akik a meghatározott kilenc tétel közül legalább négyet nem engedhetnek meg maguknak (ezek: a lakbér és hitelek időben történő befizetése, egy váratlan kiadás fedezése, lakás megfelelő felfűtése, kétnaponta hús vagy hal fogyasztása, évente egy hét nyaralás, autóvásárlás, mosógép-, tévé-, és telefonvásárlás); valamint a már említett jövedelmi szegények.

Ha így nézzük a különböző felállású, gyermeket vállaló háztartások helyzetét, az rögtön látszik, hogy

összességében még 2017-ben is összességében jobban éltek a gyermektelenek.

Kiemelt kép: iStock

folytatás

Legkedveltebb hírek
Engem is utolért a fránya koronavírus, pozitív lett a tesztem
2020-09-24 18:49:13 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Újabb napi csúcsot ért el, 2500 fölé emelkedett csütörtökön az egy nap alatt igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Hollandiában
2020-09-24 18:37:17 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Változott a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása, a sorozat honlapja szerint a koronavírus-járvány miatt kényszerültek átalakításra
2020-09-24 18:28:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez