Gyurcsány: A főpolgármester béna kacsa is tud lenni

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Gyurcsány: A főpolgármester béna kacsa is tud lenni

Gyurcsány Ferenc akkor lenne elégedett, ha az önkormányzati választáson a főpolgármester-jelöltek közül Karácsony Gergely győzne, mögötte pedig egy ellenzéki többségű közgyűlés állna fel, mondta a Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Gyurcsány szerint egyébként ennek van érdemi valószínűsége. Ha mindez nem sikerülne, akkor a DK elnöke ?B-forgatókönyvként” elmondta, hogy bonyolultabb felállás lesz, ha Karácsony veszít, de ellenzéki többség van, illetve az is, ha nyer, de a testület kormányoldali.

Politikai súlya, különösen szimbolikusan nyilvánvalóan a főpolgármester politikai hovatartozásának van, arról fogják azt mondani, ki nyerte meg Budapestet. Másik oldalról viszont a főpolgármester béna kacsa is tud lenni, ha nem tud kiegyezni egy vele nem egy színű többséggel. Az akkor egy nagyon komoly munka egy főpolgármesternek. Láttunk ilyenre példát, látunk ma is, van, ahol sikeresen működik, van, ahol kevésbé

? mondta.

A DK elnöke szerint Budapest sokat veszített színességéből, nyitottságából és sok a városüzemeltetési probléma.

Az, hogy pártvezetők mennyire akarják magukénak tudni a sikert külön-külön, engem nem érdekel

? közölte Gyurcsány, aki azzal kapcsolatban, hogy később együtt marad-e a Karácsony mögé beállt választási szövetség, azt mondta:

nyilvánvalóan ez egy koalíciós városvezetés lesz, annak rendje és módja szerint megkötve azt a megállapodást, hogy hogyan támogatják a főpolgármester programját és hogyan teszik együtt sikeressé Budapestet.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Az isztambuli főügyészség a korábban gyanúsított 20 mellett további hat szaúdi állampolgár ellen is vádiratot készített Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018 őszi meggyilkolásának ügyében ? írja az MTI a török állami hírügynökségre hivatkozva
2020-09-28 17:35:44 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kommentelőket teljesen feltüzelte a gusztusos látvány!
2020-09-28 17:23:11 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez