Közel 2500 embert tartanak nyilván eltűntként a Bahamákon a hurrikán után

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Közel 2500 embert tartanak nyilván eltűntként a Bahamákon a hurrikán után

Csaknem 2500 embert tartanak nyilván eltűntként a Bahamákon a rendkívüli pusztítást okozó Dorian hurrikán pusztításai nyomán. A hatóságok szerint az eltűntek listáján feltüntetett emberek közül lehetnek olyanok is, akik a szigeteken kialakított menhelyeken kerestek menedéket.

A listát még nem vetették össze az evakuáltak és a menhelyeken lévők adatait tartalmazó kormányzati nyilvántartással. Folyamatban van az adatbázisok feldolgozása

? mondta a katasztrófavédelmi hatóság szóvivője, akinek elmondása szerint több ezren vannak még a szigeteken létesített menedékhelyeken.

Szeptember elején söpört végig a legerősebb kategóriába sorolt, vagyis 5-ös erősségű Dorian hurrikán a Bahamákon teljes kerületeket letarolva és kulcsfontosságú infrastruktúrákat tönkretéve, köztük repülőtéri leszállópályákat és egy kórházat.

A helyi hatóságok eddig ötven halálos áldozatot erősítettek meg, de szerintük félő, hogy ennél jóval magasabb lehet a tényleges szám, mert egyre több holttestre bukkannak a romok alatt és a vízzel borított területeken. A szigetek körül uralkodó kaotikus állapotok akadályozzák a légi és vízi közlekedést, így a mentést is.

A hatóság szóvivője szerint eddig több mint ötezer embert helyeztek biztonságba New Providence szigetén, de az utóbbi időben elapadt az evakuálást kérők száma.

Tisztségviselők szerint Abacóra, a hurrikán pusztításai által legsúlyosabban érintett területek egyikére már a nap folyamán helyreállhat – igaz csak korlátozott mértékben – a légi forgalom.

(MTI, kiemelt kép: Europress/Lphoto Paul Halluiwell/MOD/AFP)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nézd vissza a SuperCar legutóbbi részét!
2019-09-15 09:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A magyar főváros lett a legélhetőbb kelet-európai város a The economist folyóiratot is kiadó vállalatcsoport kutatócége, az Economist Intelligence Unit (EIU) idei rangsorában
2019-09-15 09:09:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Zágráb felé tartó Gradec IC Dinnyés és Székesfehérvár között elütött egy embert, emiatt a Budapest-Székesfehérvár vonalon 15-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje - közölte a Mávinform
2019-09-15 09:08:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Nézd vissza a Több mint TestŐr legújabb részét!
2019-09-15 08:50:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez