Karácsony Gergely tüntetést szervez Pikó Andrásért, akinél házkutatást tartottak a rendőrök

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Karácsony Gergely tüntetést szervez Pikó Andrásért, akinél házkutatást tartottak a rendőrök

Előbb ráküldik a civil közösségre a fideszes trollokat, aztán rászabadítják a fideszes lakájmédiát, most a rendőrséget, közben Orbán főminisztere megzsarolja a budapestieket. Ebből elég! Budapest, az önbecsülésed a tét. Álljunk a sarkunkra! Védjük meg a szabadságunkat, védjük meg a civil közösségeket. Péntek estére szolidaritási tüntetésre hívlak benneketek. Jöttök?

– írja Karácsony Gergely annak a Védjük meg a megtámadott Pikó Andrást és csapatát! című Facebook-eseménynek a leírásában, amit nemrég hirdetett meg a főpolgármester-jelölt.

Karácsony arra utal, hogy a 24.hu megírta, a rendőrség házkutatást tartott Pikó András közös ellenzéki jelölt kampánystábjánál a Baross utcai Patyolat bárban. Négy-öt rendőr érkezett délután a helyszínre. Pikó kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza a helyszínen volt.

A Magyar Nemzet hétfőn írta meg egy belső csoportból printscreenelt fotóra alapozva a hírt arról, hogy Pikó András közös VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy ?csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék?.

A lap szerint ?vaskos dossziét juttatott el a Magyar Nemzethez a fővárosi ellenzék kampánycsapatának egy csalódott tagja?, de a cikkből nem derül ki erről semmi, csak a fent idézett árva fotó, amely alapján azt írták, hogy biztosan illegális adatbázist építenek Pikóék.

A Magyar Nemzet vádjait Pikó kampányfőnöke visszautasította, azt mondta tisztában vannak felelősségükkel, amit a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket ajánló aláírások gyűjtésével és kezelésével összefüggésben a jogszabály előír, így annak mindenben meg is felelnek, feletek:

Az összesen 12 egyéni választókerületi jelölt és a polgármesterjelölt számára kiadott összesen csaknem 1400 ajánlóívet kezeltünk az elmúlt napokban, ezek aktivistáknak történt kiadását, visszahozatalát és átvételét egy elektronikus felületen vezettük. Ez a nyilvántartás kizárólag arra vonatkozik, hogy mely önkéntesünknél hány darab aláírásgyűjtő ív volt, ebből mennyit juttatott vissza, kinek adta át és mennyit kellett még visszahoznia, mielőtt leadjuk az ajánlásokat

Azóta a Magyar Nemzet már arról is írt, hogy ?a Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen?

folytatás

Legkedveltebb hírek
A New York-i tömegközlekedési hatóság (MTA) szerdán kifejezetten megtiltotta, hogy valaki metrókocsikban vagy a buszokon végezze egy nagydolgát, a székletürítés tilalma ugyanis eddig nem volt megemlítve a tiltott cselekedetek listáján – jelentette a helyi sajtó
2020-09-24 17:15:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Csütörtökön az iratismertetéssel és a perbeszédekkel folytatódott a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Dózsa György úti halálos közúti baleset tárgyalása
2020-09-24 17:06:17 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Fokozott aggodalmat vált ki a koronavírus-járvány alakulása és a megnőtt halálozási ráta hét európai uniós tagállamban, Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Máltán, Spanyolországban és Romániában – írta csütörtökön Stockholmban kiadott jelentésében az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC)
2020-09-24 17:00:37 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Civan képtelen túllépni a közte és Damla között lévő anyagi különbségeken
2020-09-24 17:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa előzetes egyeztetés alapján jelentek meg a hatósági állatorvossal általános ellenőrzés céljából szerdán egy karcagi háznál
2020-09-24 16:50:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Luisát leütötték, Mateót elrabolták. A gyerekrablók egymillió dollárt követelnek. Alda arr
2020-09-24 16:49:18 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez