Átvette a Fair Play-díjat a 13 éves magyar evezős

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Átvette a Fair Play-díjat a 13 éves magyar evezős

Tizenöt díjat osztott ki csütörtöki, budapesti gáláján a Nemzetközi Fair Play Bizottság (NFPB), elismerésben részesült többek között Gasztonyi Péter 13 éves magyar evezős is.

Az Új Városháza dísztermében tartott ünnepi eseményen Kamuti Jenő, az NFPB elnöke kiemelte:

A díjazottak valamennyien példaképek mindannyiunk számára.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa, a település vezetése ebből az alkalomból rengeteg sportolási lehetőséget biztosít a város amatőr és profi sportolóinak. Az utána szóló Sárfalvi Péter helyettes államtitkárral együtt mindketten hangsúlyozták, mennyire fontos a sportban a szabályok és az ellenfelek tisztelete, illetve a fair játék és viselkedés.

A gálán ezúttal is a Fair Play-cselekedet, a Fair Play-népszerűsítése, illetve Fair Play-életmű kategóriában osztottak ki trófeát és/vagy diplomát, emellett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke által adományozott ifjúsági fair play díj is gazdára talált.

Magyar evezős kap nemzetközi Fair Play-díjatGosztonyi László Péter az 1000 méteres távon futamgyőzelme után kért célfotót.

Ez utóbbit ráadásul a magyar Gasztonyi Péter vehette át, aki egy korosztályos evezős versenyen fej-fej mellett ért célba ellenfelével. A bírók őt látták győztesnek, és az aranyérmet is neki adták át. A versenyző azonban nem volt biztos ebben, ezért célfotót kért. Ez alapján kiderült, hogy mégsem ő, hanem az ellenfele haladt át elsőként a célvonalon. Gasztonyi ezután visszaadta az aranyérmet, helyette az ezüstöt vette át.

Díjat kapott többek között Azad Rahimov azeri ifjúsági és sportminiszter, valamint az orosz Komszomolszkaja Pravda újság is.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság az idén 25 éves Európai Fair Play Mozgalommal (EFPM) együttműködésben szombatig háromnapos Fair Play-programsorozatot bonyolít le a magyar fővárosban. Az események csütörtökön konferenciával kezdődtek, pénteken tartják az EFPM rendes közgyűlését, valamint az NFPB végrehajtó bizottsági ülését is, szombaton pedig a külföldi vendégek ellátogatnak a budapesti World Urban Gamesre.

A díjazottak

Fair Play-cselekedet
Pierre de Coubertin-trófea: Eivind Vold (norvég, kenus), Fabio Caramel (olasz, amatőr labdarúgó, sportvezető)
Diploma: Federico Bollati (olasz, párbajtőrvívó), Rodolfo Carrera (olasz, raliversenyző)

 

Fair Play-életmű
Jean Borotra-trófea: Azad Rahimov (Azerbajdzsán ifjúsági és sportminisztere), David Smetanine (francia, világ- és Európa-bajnok paraúszó, majd utánpótlásedző)
Diploma: Geo Perli (francia, labdarúgó, majd sportvezető), Mieczyslaw Nowicki (olimpiai ezüst- és bronzérmes országúti kerékpárversenyző, a Lengyel Olimpiai Bizottság alelnöke), Roberto Camelia (olasz, ökölvívóbíró), Semra Demirer (edző, egyetemi oktató, a Török Olimpiai Bizottság Fair Play-tanácsának tagja)

 

A Fair Play népszerűsítése
Willi Daume-trófea: Seyit Mehmet Özkan (török, sportvezető), Komszomolszkaja Pravda (orosz hírlap, az Év ?Gentleman? Labdarúgója-díj megalapítója), Ünsped (török cég, a sport elkötelezett támogatója), Massimo Righi (az olasz férfi röplabdaliga vezérigazgatója, a zöldkártya-rendszer alapítója)

 

Fiatalok Fair Play-díja:
Jacques Rogge-trófea: Gasztonyi Péter (magyar, evezős)

Kiemelt fotó: HELMUT FOHRINGER / APA / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
A világgazdaság viharai megkímélik a legtehetősebb oroszokat
2019-09-17 11:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Nemcsak Szentgyörgyvölgyi Gábor kapott külön cikket, az alpolgármester titkos esküvőjéről is beszámolnak
2019-09-17 10:44:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Magyar labdarúgócsapatok számára elérhetetlen távolságra van a Bajnokok Ligája csoportköre
2019-09-17 10:40:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Visszatérne az Egyesült Államokba, ha az ellene indítandó per ?igazságos” lenne – jelentette ki a hétfőn a CBS televízióban sugárzott interjújában az Oroszországban élő Edward Snowden, a CIA volt alkalmazottja, aki 2013-ban titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra
2019-09-17 10:27:36 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Habár már öt éve véget ért az így jártam anyátokkal című sorozat, Cobie Smulderst valószínűleg még mindig Robin szerepével kötik össze a legtöbben
2019-09-17 10:25:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az eredeti egy hónapot kevesellte az ügyészség, fellebbeztek, aminek a bíróság helyt adott
2019-09-17 10:25:07 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez