Egerszegi Krisztina családja is belekeveredett a fideszes választási háborúba

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egerszegi Krisztina családja is belekeveredett a fideszes választási háborúba

Az Orbán Viktor mellett egy alkalommal politikai színpadon megjelenő úszónő nagyon hamar és igen régen eltávolodott a politikától, édesapja azonban szombaton újra beszállt a Fidesz helyi kampányába. Érden, a család lakóhelyén Egerszergi János vállalta, hogy kiáll T. Mészáros András mellett. VIP-támogatóként külön posztot kapott az újrainduló polgármester Facebook-oldalán. így foglalt állást:

Számomra a család az első, és szeretném, hogy a családom, unokáim itt, ebben a biztonságos és folyamatosan fejlődő városban élhessenek! Erre T. Mészáros András garancia számomra, mert a most épülő Érd valóban az a város, amit családommal együtt én is elképzeltem! Nem kérdés, hogy mi a folytatásra, T. Mészáros András polgármesterre adjuk majd szavazatunkat.

A kiállás sokakat meglepett a városban, még a családon belül is. Az emlegetett unokák például egy nyilvános, és továbbosztásra ajánlott ellenposztban közölték, elítélik, hogy családot kampánycélokra használja a nagypapa, és nem mellesleg azt is kijelentették:

Egyáltalán NEM értünk egyet a jelenlegi városvezetéssel és így nem is támogatjuk!

A nagypapa T. Mészáros támogatói-baráti viszonya különösen azért okozott megrökönyödést a településen, mert köztudott, hogy a polgármester nem volt túl gáláns az Egerszegiekhez. A családhoz szintén kötődő korábbi érdi cégvezetőnő hétfőn a Facebookon emlegette fel, hogy Egerszegi Krisztina testvérének, Egerszegi Klárának politikai nyomásra kellett átadni a polgármester feleségének az Érdi Úszósport Nonprofit Kft. tulajdonrészét úgy, hogy neki többsége legyen. ?Zsarolással, fenyegetéssel vették el az üzletrészének a felét? ? írta a T. Mészáros ügyeit kiteregető, tavaly leváltott cégvezető.

T. Mészáros András. Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Két évtizede az Egerszegi testvérek alapították a város első úszóegyesületét, a Mazsola Egyesületet, majd gyerekek százait oktatták a saját házukban kialakított úszómedencében. Ebből az otthoni oktatásból nőtte ki magát az Érdi Úszósport Kft., amely olyan versenyzőket tudott felmutatni, mint például Milák Kristóf, aki 18 évesen már Európa-bajnok, vb-ezüstérmes és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok volt.

Ám éppen Milák esete hívta fel a figyelmet arra, hogy újabban valami nagyon nem működik jól a közpénzes támogatásokból működő sportcégnél. Egerszegi Klára felfedezettje, Milák ugyanis hiába halmozta a nemzetközi sikereket, el kellett hagynia a várost. A cég új vezetése, élén T. Mészáros András feleségével, Berczi Zitával, nem volt hajlandó megegyezni a felnőtt korba lépett sportoló fizetésében, így az azóta világcsúcstartó világbajnok végül a Honvédba igazolt.

Berczi Zita azt követően jelent meg az Egerszegiek vállalkozásánál, hogy T. Mészáros lett a polgármester. 2006 után évekig alkalmazottként kapott fizetést. Később Egerszegi Klárával 50-50 százalékban alapítottak egy közös céget. Tavaly viszont a cég 75 százaléka Berczi kezébe került, az idézett Facebook-poszt szerint a cégtárs szándékai ellenére.

Közben Egerszegi Klára volt férje, az érdi önkormányzat képviselő-testületében ülő Tekauer Norbert is szembekerült T. Mészárossal. Az előző önkormányzati választáson még Fidesz-színekben induló Tekauer tavaly szakított a városvezetővel, amikor egy Márai-idézettel lényegében a le is hülyézte T. Mészárost. Tekauer most független jelöltként elindul a fideszes T. Mészárossal és az ellenzék által támogatott Csőzik Lászlóval szemben Érd polgármesteri székéért.

Kiemelt kép: T.Mészáros András Facebook oldala

folytatás

Legkedveltebb hírek
Nők, akik a keserves kemónál is fájdalmasabbnak élték meg a hajuk elvesztését
2019-10-19 20:05:02 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Ráadásul sok 4-re végződő számot.
2019-10-19 19:53:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Eláruljuk: senki. De majd a jövő héten... (Belföld)
2019-10-19 19:51:37 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A főpolgármester így jelezte, egyetért a kurdok védelmében felvonuló tiltakozókkal
2019-10-19 19:48:26 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Viszlát, Borkai! címmel ismét tüntettek Győrben a város polgármestere ellen a helyi ellenzéki összefogás szervezésében szombat délután, a városháza előtt felszólalók azt hangoztatták, hogy Borkai Zsolt méltatlanná vált a megyeszékhely v
2019-10-19 19:35:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kisebb demonstráció volt Budapesten a Törökország által megtámadott szíriai kurdok mellett
2019-10-19 19:30:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez