Olasz külügyminiszter: Magyarország közönye miatt élünk migrációs vészhelyzetben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Olasz külügyminiszter: Magyarország közönye miatt élünk migrációs vészhelyzetben

Luigi Di Maio kifogásnak nevezte a magyar kormány véleményét.

Az olasz diplomácia új vezetője hangsúlyozta, hogy

Olaszország évek óta migrációs vészhelyzetben él, amelyet elsősorban olyan európai partnerek közönye is okoz, mint Magyarországé.

Az M5S vezetője hozzátette: könnyű szuverenistának lenni mások határaival. Aki nem fogadja el a kvótákat, azt keményen szankcionálni kell, fogalmazott.

Megjegyezte, hogy Olaszország nem képes és nem is fogja többé egyedül vállalni az egész Európai Uniót érintő problémát.

A tranzitországokban európai irodákat kell létrehozni, amelyekben a migránsok menedékkérelmet tudnak benyújtani, hogy innen Európába – és ne kizárólag Olaszországba – lehessen őket áthelyezni humanitárius folyosón keresztül. így véget lehet vetni az embercsempészet poklának, és mindenki felelősséget vállal

– fejtette ki Luigi Di Maio.

Az olasz kormánypolitikus Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábbi kijelentéseire reagált az új olasz kormány migrációs terveivel kapcsolatban. Az M5S és a baloldali Demokrata Párt (PD) kormánya az olaszországi partokra érkező migránsok automatikus szétosztását szorgalmazza a tagállamok között.

Szijjártó Péter sajnálatosnak nevezett minden olyan döntést, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait.

így újabb tömegek érkezhetnek Európába illegálisan. De ez csak az első lépés, akik beengedik az illegális bevándorlókat, szét is akarják őket osztani a tagállamok között. Ez újabb nyomásgyakorlás, hogy a tagállamok fogadják el a migránskvótát, tehát napirenden van a kötelező szétosztási mechanizmus

– mondta a külügyminiszter, hozzáfűzve, mi ezt visszautasítjuk.

Szijjártó Péter úgy vélekedett, Európa veszélyben van, az olasz döntés meghívás azoknak, akik meg akarnak indulni Európába, és most meg is fognak indulni.

Kiemelt kép: Filippo MONTEFORTE / AFP / Europress

folytatás

Legkedveltebb hírek
Kapcsolattartási pont nyílt a Zselic Katolikus Idősek Otthonában
2020-10-22 12:48:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez