Náci karlendítés miatt áll a bál Erdélyben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Náci karlendítés miatt áll a bál Erdélyben

A romániai magyar hírportálok mindegyike nagy terjedelemben foglalkozik az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kolozs megyei szervezetének Facebook-oldalán megjelent kompromittáló fotóval. Azon Csomortányi István, a párt frissen megválasztott elnöke náci karlendítéssel pózol többedmagával. A pártelnök kivételével az arcokat kitakarták.

A Kolozs megyei EMNP korábbi vezetője, aki korábban alulmaradt a pártelnökkel szemben cáfolta a Maszol.ro-nak, hogy ő posztolta ki a fotót, míg Csomortányi István azt mondta, ismeretlen törhette fel a Facebook-oldalt, más magyarázat nincs a történtekre. A fotót  hamisítványnak nevezte. A portál szerint ezt azonban cáfolja egy fotósorozat.

A fényképek vélhetően egy kiránduláson készültek akkor, amikor Csomortányi még az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) nagyváradi szervezeténél dolgozott. Az egyiken árpádsávos zászlót feszítenek ki, egy másikon baseball ütővel és náci karlendítéssel is pózolnak. A pártelnök később közleményben is cáfolta a náci karlendítést, szerinte az elkövető(k)nek az a szándéka,

hogy személyemnek elfogadhatatlan helyzetben való bemutatásával, a szélsőségesség jól ismert balliberális rágalmazási technikájának felhasználásával, teljes szervezetünket hozza hátrányos helyzetbe.

A Transindex birtokába került az eredeti fotó. Azt írták, a Kolozs megyei EMNP Facebookján közzétett fotón az eredetihez képest semmilyen módosítás nem történt az arcok kitakarásán kívül. A fotót nem az EMNP távolította el, hanem a Facebook, a közösségi alapelveket sértő tartalma miatt.

 A Főtér.ro szerint Mihály Ágnes Kolozs megyei elnök a fotóhoz azt a hozzászólást fűzte, hogy

A megyei szervezet nevében trollkodni nem korrekt. MEGYEI ELNÖKként elhatárolódok az ilyen megnyilvánulásoktól!

Az esettel kapcsolatban a szükséges jogi lépések lehetőségét is vizsgálja az EMNP.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az EMNP szombati, marosvásárhelyi tisztújító küldöttgyűlésén arról beszélt, hogy Magyarország helyzete stabil, nemzetközi súlya nő, így a külhoni magyarság erős hátországként számíthat rá. Az EMNP sajtóosztályának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fideszes politikus közölte, azok a határon túli politikai szervezetek állnak legközelebb hozzá, amelyek a magyarság megmaradásának, önrendelkezésének ügyét évtizedek óta következetesen képviselik. Ilyennek nevezte az EMNP-t és a Székely Nemzeti Tanácsot.

Csomortányi István sajnálatosnak tartotta, hogy az RMDSZ sem az államelnökjelölt-állításban, sem a marosvásárhelyi polgármesterjelölt-állításban nem tartott igényt az EMNP által javasolt koalícióra. Az elnök javaslatára a küldöttgyűlés megszavazta, hogy az EMNP kössön országos koalíciós megállapodást a Magyar Polgári Párttal (MPP) az önkormányzati választásokra, és ahol a magyarság alacsony számaránya ezt indokolttá teszi, az RMDSZ-szel is legyenek koalíciós megállapodásai. A küldöttgyűlés megerősítette Csomortányi Istvánt a párt elnöki tisztségében.

Kiemelt kép: Csomortányi István/Facebook

folytatás

Legkedveltebb hírek
Herta nagyi megelégelte, hogy örökösen meg kell kérnie valakit, ha kocsival a városba akar jutni
2020-10-23 09:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Zöldfej bácsi pánikba esik, mert késésben van a krokett verseny ünnepi megnyitójával
2020-10-23 08:50:57 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Herta nagyi megelégelte, hogy örökösen meg kell kérnie valakit, ha kocsival a városba akar jutni
2020-10-23 08:33:02 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez