Megszólalt a magyar súlyemelő: Nem tűntem el

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Megszólalt a magyar súlyemelő: Nem tűntem el

Elég furcsa helyzet alakult ki a pattayai világbajnokságra elutazott magyar súlyemelő-válogatott körül. A 2018-ban szakításban arany-, összetettben Európa-bajnoki-ezüstérmes Magát Krisztinát várta ugyan a csapat a reptéren, ő azonban nem jelent meg. A szövetségi kapitány, Gyurkovics Ferenc értetlenül állt a történtek előtt, így megírta mindenki, hogy eltűnt a sportolónő. Idő közben kiderült, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte a szövetséget, hogy függesszék fel Magát versenyzési jogát és ne utazzon el a vébére.

Mégsem tűnt el a magyar súlyemelő, de bajban lehetA héten derült ki, hogy a vb-re nevezett válogatott súlyemelőknél pozitív doppingeset történt.

A 2014-ben doppingvétség miatt egy évre már eltiltott Magát Krisztina is megszólalt most az ügyben, a Blikknek sikerült elérnie a 30 éves súlyemelőt, aki az elutaazás előtt még maga mondta, hogy térdsérüléssel bajlódik.

Nem tűntem el. Mindenki aggódva keres, a rokonaim is, hogy hova lettem, mi történt velem. A szövetség természetesen tudott arról, hogy nem utazom a vb-re, jeleztem, sérült vagyok, a szövetségi kapitánnyal viszont nem beszéltem

mondta Magát a Blikknek.

Arra a kérdésre nem kívánt reagálni, hogy a közelmúltban részt vett-e doppingellenőrzésen.

A lap megkereste a MACS vezetőjét, Tiszeker Ágnest, aki megerősítette, hogy volt pozitív doppingeset, nevet azonban nem említett. Hozzátette, hogy a világbajnokságra utazó súlyemelőket is ellenőrizték. Az A minta lett pozitív, a B elvégzését kérheti a sportoló.

Dobos Imre, a súlyemelők elnöke is nyilatkozott a Blikknek, ő arról beszélt, hogy nincs megalapozott doppingvétség.

A meg nem nevezett sportoló szervezetében nem tiltott szer nyomait találták meg, beszéltem a vizsgálatot végző orvossal. Nincs megalapozott doppingvétség. A sportolónak a biológiai útlevelével nincs teljesen rendben minden, ezt tisztázni kell.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

folytatás

Legkedveltebb hírek
A javaslat szerint a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem elnevezést használnék ezentúl
2020-10-23 10:34:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Nem küldte börtönbe a bíróság Tatjána Pjanovát, aki brutális kegyetlenséggel ölte meg egyetlen lányát, a 13 éves Krisztinát, az ukrajnai Harkovban ? írja a Mirror című brit bulvárlap
2020-10-23 09:30:52 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Osváth Zsolt a Brékingben mesélt arról, hogy nagykorúvá válása után mindenben benne volt és habár a drogokat sem utasította el, néhány év alatt túljutott ezen a korszakán
2020-10-23 09:27:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez