Amerikai sajtó: elindítják az impeachmentet Trump ellen

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Amerikai sajtó: elindítják az impeachmentet Trump ellen

Amerikai sajtóértesülések szerint a szövetségi képviselőház demokrata párti elnöke, Nancy Pelosi kedden bejelenti, hogy elindítják a Donald Trump amerikai elnök felmentésére irányuló alkotmányos vádeljárást, vagyis az impeachmentet.

A CNN amerikai hírtelevízió úgy tudja, hogy a képviselőház 235 demokrata párti képviselőjéből eddig 158-an támogatják az eljárás megindítását, míg

a Washington Post cikkében már egyértelműen úgy fogalmazott, hogy Pelosi az impeachment megindítását fogja bejelenteni. Ugyanerről írt a New York Times is.

Az ügy előzménye, hogy Trump nyomást gyakorolhatott az ukrán államfőre, hogy nyomozást indítson lehetséges ellenfele, Joe Biden volt amerikai alelnök fia ellen, miközben a Fehér Ház visszatartotta az Ukrajnának szánt katonai segélyt, erről itt írtunk hosszabban:

Az ukrán balhé miatt lehet oda Trump sérthetetlenségeMeglehet, a demokraták újra előveszik az elnök felelősségre vonásának lehetőségét, miután kiderült: Trump nyomást gyakorolhatott az ukrán államfőre, hogy nyomozást indítson lehetséges ellenfele, Joe Biden fia ellen, miközben a Fehér Ház visszatartotta az Ukrajnának szánt katonai segélyt.

Ezzel összefüggésben Donald Trump amerikai elnök kedden bejelentette, hogy engedélyt adott a Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel júliusban folytatott, belpolitikai vihart kavart telefonbeszélgetése leiratának közzétételére. Az ENSZ Közgyűlésének 74. ülésszakán részt vevő Trump szerint ?a teljes, titkosítás alól feloldott és vágatlan? leiratot fogják nyilvánosságra hozni szerdán.

Twitter-üzenetében az amerikai elnök azt írta, hogy ez bizonyítani fogja, hogy a beszélgetése Zelenszkijjel teljességgel helyénvaló volt, és nem gyakorolt nyomást az ukrán államfőre, hogy indítson vizsgálatot politikai riválisa, Biden és fia, Hunter ügyében. Emellett ismételten tagadta, hogy a Biden-ügynek köze lett volna az Ukrajnának szánt segély befagyasztásához.

Közben az Axios hírportál arról írt, hogy az ügyet kirobbantó forrás (whistleblower) szeretne vallomást tenni a képviselőház hírszerzési bizottsága előtt. A bizottság elnöke, Adam Schiff azt nyilatkozta, hogy kapcsolatban állnak az érintett személlyel.

Kiemelt kép: Europress/SAUL LOEB/AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
 Újratervezés - Hétfőtől új időpontban, 20
2019-11-22 23:05:19 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Véghék roppant összetartó, egymásért végletekig kitartó családja összeült, hogy megbeszéljék a hét eseményeit
2019-11-22 23:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
José Armando és Esmeralda találkoznak a kórházban. Esmeralda nem ismeri fel a doktort, de a férfi ne
2019-11-22 23:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Kiefer Sutherland, Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Emily Browning, Ad
2019-11-22 22:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Azt állítják, a volt elnök Mexikóból arra buzdította híveit, hogy blokádokkal zárjanak körül városokat
2019-11-22 22:12:09 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) felfüggesztette az Orosz Atlétikai Szövetség (RUSAF) rehabilitációját
2019-11-22 22:08:56 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez