Donald Trump kér átláthatóságot az impeachmenthez vezető ukrán ügyben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Donald Trump kér átláthatóságot az impeachmenthez vezető ukrán ügyben

Donald Trump teljes átláthatóságot kér azokkal az információkkal kapcsolatban, amelyek miatt beindították ellene alkotmányos felelősségre vonásának folyamatát, az úgynevezett impeachmentet, de ragaszkodik a teljes átláthatósághoz Joe Biden és fia, Hunter Biden jövedelmező ukrajnai ügyleteinek feltárásában is.

Az amerikai elnök a New Yorkban tartott szerdai sajtóértekezletén elmondta: beszélt már az amerikai kongresszus republikánus csúcsembereivel, akiket biztosított arról, hogy az őt érintő ügyben támogatja a teljes átláthatóságot.

Nancy Pelosi, a testület demokrata párti elnöke ugyanis az előző napon bejelentette, hogy a képviselőház hivatalosan vizsgálatot indít az elnök alkotmányos felelősségre vonásának lehetőségéről. A vizsgálat azt hivatott kideríteni, hogy az amerikai elnök egy júliusi telefonbeszélgetésben valóban nyomást gyakorolt-e Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre Joe Biden és fia ukrajnai ügyleteinek feltárása érdekében. Joe Biden jelenleg a Demokrata Párt legnagyobb támogatottságot élvező elnökjelölt-aspiránsa.

A Politico szerint a 435 fős kongresszusban megvan a többség, szerda estig összesen 218 képviselő – 217 demokrata és a független republikánus Justin Amash – jelezte, hogy támogatja a Donald Trump elnök ellen indított alkotmányos vádeljárást.

A Zelenszkiij és Trump július 25-i telefonbeszélgetéséről a Fehér Ház által szerdán nyilvánosságra hozott emlékeztető arról tanúskodik, hogy az amerikai elnök többször is arra biztatta ukrán hivatali kollégáját, indítsanak vizsgálatot Ukrajnában demokrata párti riválisa és fia ellen.

Trump ismételten tagadta, hogy bármiféle nyomást gyakorolt volna az ukrán elnökre. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a demokraták nagyon is próbáltak nyomást gyakorolni az ukrán vezetésre.

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő szerdán New Yorkban azt állította, hogy Trump  nem gyakorolt nyomást rá júliusi telefonbeszélgetésükkor.

?Senki sem gyakorolhat rám nyomást, mert egy független ország államfője vagyok” ? mondta Zelenszkij.

Fotó: Nancy Pelosi az elnök elleni eljárásról beszél Washingtonban

folytatás

Legkedveltebb hírek
- James Gordon, háborús veterán, az ismert ügyész fia, nyomozóként kezd dolgozni Gotham város rendőrőrsén
2020-10-21 15:23:18 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Négyszáz kilogramm ismeretlen eredetű, jelöletlen mézet próbáltak meg hazánkba juttatni
2020-10-21 15:14:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Kedvenc párosa újabb ámulatba ejtő tánccal érkezik! A kirobbanó sikerű Dancing with the Stars szombaton 20
2020-10-21 15:13:29 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Kelly Nishimoto és Sam Saboura műsorában a menyasszonyoknak egy kölcsönvett, átalakított és egy vadonatúj ruha közül kell választaniuk
2020-10-21 15:12:36 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez