Kilakoltatás Budapesten: ?Kezdjen el szedelőzködni és a hétvégén tűnjön el a lakásból?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Kilakoltatás Budapesten: ?Kezdjen el szedelőzködni és a hétvégén tűnjön el a lakásból?

Pénze és ruhája is a lakásban maradt annak a budapesti nőnek, aki csupán egy véletlen folytán tudta meg, hogy hétfőn el kell hagyniuk az otthonukat, tudta meg az atv.hu.

Sz. Ildikó a lapnak arról számolt be, hogy múlt pénteken két rendőr kopogtatott az ajtajukon, akik közölték a fiával, hogy a végrehajtó kérésére hétfőn tíz órakor rendőri segítséget kért a végrehajtó a kilakoltatásukhoz.

A nő állítása szerint semmilyen értesítést nem kapott a kilakoltatás időpontjáról, és azóta sem kapott hivatalos dokumentumot arról, ami bizonyítaná, hogy az ingatlan elhagyására a végrehajtó konkrét dátum megjelölésével felszólította volna.

A család ezt követően elment a kerületi rendőrkapitányságra, ahol azt a tájékoztatást kapták, megkeresést kaptak egy végrehajtótól, hogy az megadott időpontban rendőri jelenléttel biztosítsák a végrehajtó személyes biztonságát.

Ezután elmentek a XVII. kerületi jegyzőhöz birtokvédelmet kérni az előzetes értesítés nélküli rendőri jelenléttel való kilakoltatás ellen, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre vezetett az útjuk, hogy feljelentést tegyenek a végrehajtó és a két rendőr ellen, de itt is azt tudták csak meg, hogy hivatalos személlyel szemben feljelentést csak ügyfélfogadási időben lehet tenni.

A beszámoló szerint később a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra mentek azonnali jogvédelemért, ahol közölték, hogy nem létezik ügyeletes bíró.

Amikor pénteken kétségbeesetten felhívta a végrehajtó-helyettest, azt a választ kapta, hogy nincs szükség a bizonyításra, mivel saját maga által kiállított jegyzőkönyvvel tudja igazolni a saját maga általi kézbesítést.

Ezt követően a férfi hangnemet váltott és közölte:

most kezdjen el szedelőzködni és a hétvégén tűnjön el onnan abból a lakásból

Az atv.hu a kerületi jegyzőt és a végrehajtót is megkereste, hogy az értesítés tényét alátámasztó hivatalos dokumentumok felől érdeklődjön. Előbbi adatvédelmi okokra hivatkozva nem válaszolt, utóbbi pedig gyakorlatilag azt mondta, hogy a postán adják fel a kérdéseiket.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az ügyet
2019-11-15 18:04:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Magyar Természetvédők Szövetsége szerint az, hogy a CETA ratifikálása lekerült a napirendről, azt jelzi: a kormánypártokon belül sincs egyértelmű támogatottsága az egyezménynek
2019-11-15 17:58:40 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Hegyvidék polgármestere az aHang képviselőivel tárgyalt, engedett parkoló-ügyben
2019-11-15 17:58:08 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az Ocean Sole története 1997-re nyúlik vissza, amikor megfogalmazódott a gondolat, hogy a műanyaggal szennyezett vizek megtisztítása mellett a a kifogott szemetet is hasznosítani kéne valahogy
2019-11-15 17:55:54 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Noha az elnyomó rezsim nehéz helyzetbe sodorta az intézményt, a CEU világszerte hatalmas támogatást kapott ? tette hozzá az egyetem alapítója
2019-11-15 17:54:27 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Taron Egerton éppen a talkshow-kat járja, hogy népszerűsítse a Rocketmant újra az Oscar-jelölések szavazása előtt, legutóbb Andy Cohen műsorában is volt, ahol az átlag celebekhez képest őszintébben válaszolt a belemenős k
2019-11-15 17:35:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez