Kiszivárgott Karácsony-felvétel: ?Ha visszamegyek Zuglóba, akkor elásnak?

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Ne viccelj, nem egyszer, többször. Ezek nagyon súlyos történetek

? válaszolja Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt egy kiszivárgott felvétel szerint arra a kérdésre, igaz-e, hogy megfenyegette őt Tóth Csaba zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő. A politikus úgy fogalmaz:

Ha visszamegyek Zuglóba, akkor ott engem elásnak. Az a baj, hogy… Most tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.

 

 

 

A hangfelvétel először szerda este jelent meg ellenzéki Facebook-oldalakon, majd reggel több helyről is levették, ám lapunknak sikerült lementenie a közzétett, ám érezhetően megvágott beszélgetést. A videót időközben csütörtök délelőtt közzétette a 444.hu, amely azt írta, az először a Herbal Reality youtube-csatornáján jelent meg. A 24.hu újságíróinak csütörtök reggel többen az Aki Orbán ellen van, az velünk van Facebook-csoport szintén szerda esti bejegyzését küldték el, ahonnan azonban azóta szintén törölték a hangfelvételt.

Ezen Karácsony az ellenzéki esélyekről, a szocialistákkal való viszonyáról, az általa vezetett Zuglóról is beszél. Például Horváth Csaba zuglói jelöltségének helyességét azzal indokolja, ő legalább tudja, miért kell börtönbe menni. így fogalmaz:

A Horváth Csaba nehéz falat, ő egy szikla, ebben a konstrukcióban jobb mint a Tüttő Kata, vagy bárki. (…) Igazából ott a helyi szocikon való kontroll csak egy MSZP-s politikus tudja jelenleg megcsinálni. Ez a helyzet. Ennek az alternatívája, hogy egy egyébként sokkal jobb renoméjú, mondjuk, kirúgott iskolaigazgató, akit a szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. A Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni. Én ebből a szempontból kurva kínosan látom, tehát ez kifelé nyilván nagyon ciki. Ma azt gondolom, hogy akarunk a kerületi megállapodásban előrelépést csinálni, akkor szerintem én még nem játszottam ki a kártyáimat. Csak azt kellene látnom, hogy van-e olyan konstrukció, ami ténylegesen működik. Ez nem úgy van, hogy az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy helyretegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni.

Nem csak a zuglói, de a belvárosi szocialista jelöltről is beszél:

A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél.

Lapunk egyelőre hiába kereste Karácsony Gergelyt, aki a 444.hu-nak a felvételről azt mondta:

titkosszolgálati módszerek, lehallgatott és összevágott hangfelvétel, alighanem az én hangommal.

A főpolgármester-jelölt azt nem tudja felidézni, kinek mondta a fent idézetteket, mindössze arra jutott:

gyerekzsivajt hallok a háttérben, ennek alapján is biztos, hogy ez egy magánbeszélgetés, valószínűleg hónapokkal korábban zajlott, hogy kivel, azt az eltorzított hang miatt magam sem tudom beazonosítani. Legfeljebb a módszert: ez a Fideszé, a Rogán-Habony tengely lejárató akcióira hajaz.

A főpolgármester-jelöltről nem először jelenik meg titokban rögzített hangfelvétel

Kiemelt kép: 24.hu / Ivándi-Szabó Balázs

folytatás

Legkedveltebb hírek
Februárban időközi országgyűlési képviselő-választás lesz Fejér megyében, a Fidesz még nem állt elő a jelöltjével
2019-12-14 14:08:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sajtóközleményben jelentette be, hogy a Vodafone korábban megalapozatlanul állította piacelsőségét ?Európa legnagyobb 4G partnerhálózata? és ?Európa legnagyobb 4G hálózata? szlogenjeivel, és a vállalatnak ezért 1 milliárd 176 millió forintos bírságot kell fizetnie
2019-12-14 13:54:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Eddie Murphy új filmje, a Dolemite a nevem kapcsán interjút adott az Indiewire-nek, a beszélgetés egy pontján pedig szóba került, hogy mi van azokkal, akik nem ismerik Eddie
2019-12-14 13:42:30 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője, Manfred Weber nyíltan beszélt arról, hogy ellenzi a Fidesz visszafogadását a pártcsaládba
2019-12-14 13:40:35 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez