Pillanatok alatt elkapkodták a közel egymillió forintos, szentelt vizes Nike cipőket

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Pillanatok alatt elkapkodták a közel egymillió forintos, szentelt vizes Nike cipőket

Az Antiochiai Szent Kézigránát óta nem robbant akkorát keresztény tematikájú popkulturális termék, mint a szentelt vizes Nike edzőcipők. A Jesus Shoes nevű fehér félcipőket kedden, 3 ezer dolláros (több mint 900 ezer forintos) áron, kedden dobták piacra, és néhány perc alatt el is adták mindet.

Az isteni cipőket a brooklyni MSCHF dizájncég gyártotta. Mindössze huszonnégy pár készült belőle, azzal a céllal kifigurázzák azt az utóbbi időben elterjedt szokást, amikor két ismert márka összefogásával dobnak piacra termékeket ? mondta el a New York Postnak Daniel Greenberg, az MSCHF kereskedelmi igazgatója.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PHOSPHOR MAGAZINE (@phosphor_magazine) által megosztott bejegyzés, Okt 10., 2019, időpont: 1:40 (PDT időzóna szerint)

A biztosítékot az verte ki a Greenbergéknél, amikor az Adidas és az Arizona Iced Tea üdítőmárka előálltak egy közös cipőkollekcióval. A kereskedelmi igazgató elmondta, ekkor érezték azt, hogy muszáj valahogy rávilágítaniuk mennyire abszurd a fogyasztói kultúra. Ahhoz, hogy ezt megtegyék az emberiség történetének legsikeresebb influencerét, Jézust idézték meg.

Greenberg azt mondja, zsidóként nem sokat tudott Jézusról, de azt igen, hogy a vízen járt. Ezért találták ki, hogy a klerikális edzőcipő légtalpába szentelt vizet fecskendeznek. A víz egyébként egyenesen a Jordán folyóból származik, Greenberg egyik Izraelben élő barátja küldte el Amerikába, ahol aztán egy pap megáldotta.

Az MSCHF nem reklámozta a cipőt, csak hat párat szétpostáztak belőle ismert YouTube-ereknek, és olyan véleményformálóknak, mint A$AP Rocky. A többit aztán, csillagászati áron, kedden délelőtt feltették egy online cipőbolt kínálatába, majd kaszáltak. A cég azt ígéri, hogy kéthetente, minden hónap második, és negyedik keddjén, New York-i idő szerint délelőtt 11-kor elérhetővé tesznek néhány pár szentelt vizes cipőt a StockX online boltjában.

A Nike-nak semmi köze sem volt az akcióhoz, az MSCHF kiskereskedelmi forgalomban szerzett be Air Max 97 cipőket, amiket aztán átalakítottak.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ismét nagyértékű megbízást nyert el az állami Magyar Közút Nonprofit Zrt
2020-11-30 14:28:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Telenor szolgáltatásaira ugyan nem vonatkozik az ingyenes internet-hozzáférést biztosító kormányrendelet, a szolgáltató mégis díjmentessé tette hálózatán az oktatási oldalak elérését
2020-11-30 14:21:45 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az elmúlt napokban egy hazánkat északkeletről ?súroló? légörvény határozta meg időjárásunkat, több helyen havazott az országban, a hőmérséklet még nappal is a telet idézte, és ez még így is marad néhány napig
2020-11-30 14:13:22 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Az IBM 3,5 milliárd forintból, 1 milliárd forintos állami támogatással fejleszti a székesfehérvári informatikai központját ? jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérváron
2020-11-30 14:12:14 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szerencsésnek mondható az a nyolc-tíz joghallgató, akiket az ősz során felvettek a Joghallgatók Önképző Szervezetébe (JÖSz)
2020-11-30 14:09:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjéről kérdezték az ellenzéki képviselők Varga Mihály pénzügyminisztert, miniszterelnök-helyettest az Országgyűlésben
2020-11-30 14:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez