Már a Blizzard is benyalt Kínának

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Már a Blizzard is benyalt Kínának

A gamer-közösség bojkottot hirdetett az Activision Blizzard ellen, miután a cég kitiltotta a Blitzchung (Ng Vaj Csung) nevű hongkongi játékost népszerű bajnokságáról – írja a Yahoo Finance. A versenyző kiállt a hongkongi politikai forradalom mellett, a városállamban hónapok óta tart a Kína-ellenes tüntetéssorozat.

Kína ezt kegyetlenül megbosszulja. Már csak az a kérdés, hogy mikorA hongkongi tüntetések egyre erőszakosabbá válnak, és már a kínai hadsereg katonái is a helyszínen vannak. Peking aligha lesz engedékeny.

Rod ?Slasher? Breslau e-sport-szakértő szerint a közösség nem fog meghátrálni. Breslau úgy véli, a sportvilágban talán a gamerek alkotják a legösszetartóbb, a történésekkel leginkább tisztában lévő csoportot.

Ha dühösek valamiért, egyértelműen a legjobb bojkottokat képesek összehozni

– tette hozzá.

A Blizzard megfosztotta Ngt az eddigi címeitől, és kitiltotta a 2020-as Hearthstone-bajnokságról, miután élő közvetítésben kiabálta a hongkongi tüntetéssorozat jelmondatát. A vállalat szerint a versenyző ezzel megszegte a liga szabályait.

A döntés hatására a játékosok világszerte kezdtek el feltölteni képeket a közösségi oldalakra, a felvételeken az látható, hogy sorra törlik a Blizzard-játékok (például a World of Warcraft) előfizetéseit. Az Epic Games a helyzetet felismerve bejelentette, hogy a cégük nem fogja büntetni azokat a játékosokat, akik hangot adnak politikai nézeteiknek.

Az amerikai játékiparra óriási hatással van Kína. Az ázsiai ország hatalmas piacot jelent, a politikai vezetés nyomására viszont a tengerentúli játékok gyakran cenzúrázva, átdolgozva jelennek meg Kínában.A kínai Tencent több amerikai cégben is érdekelt, a Blizzard 10, míg az Epic Games 45 százalékát birtokolja. Éppen ezért kérdéses, hogy utóbbi valóban beváltja-e majd ígéretét.

Kiemelt kép: Bryan Bedder / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy jó bosszúfilm bármikor jöhet, pláne, ha az egy női nemierőszak-bosszúfilm, amit angolul a sokkal hangzatosabb rape revenge zsánerként emlegetnek – legutóbb tavaly májusban kaptunk ebből egy igazán klasszat -, akkor pedig még tovább fokozódik a várakozásunk, ha mindezt a zseniális Megszállottak viadala (Killing Eve) alkotói s
2019-12-12 16:52:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Történtek már érdekes dolgok a Majka által vezetett vetélkedőkben, de arra még a rapper se számított, ami a Nyomd a gombot, tesó! legutóbbi adásában történt
2019-12-12 16:49:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
 A fejsze kása
2019-12-12 16:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Tények Plusz 2019. december 12., csütörtöki adásának második promója
2019-12-12 16:35:30 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Eddig 220 728 gyanúsítottat vettek őrizetbe a Fülöp-szigeteken 2016 júliusában indított drogellenes kampányban, köztük 8185 úgynevezett kiemelt jelentőségű célpont is van – közölte csütörtökön a helyi drogellenes hivatal (PDEA) vezetője Manilában
2019-12-12 16:30:51 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Noha bányászok már csak hírmondónak maradtak az országban, kulturális örökségük tovább él, ezt demonstrálták megindító módon a tatabányai Árpád Gimnázium és a Bárdos László Gimnázium tanulói, akik egy emberként, teli torokból énekelték el a Bányászhimnuszt a napokban
2019-12-12 16:21:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez