Költségvetési csalási ügy vádlottja a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Költségvetési csalási ügy vádlottja a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje

Bánhidi Balázs, a Fidesz csömöri polgármesterjelöltje az ötödrendű vádlottja annak a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőügynek, amely bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult ? írja az Index

A lap cikke szerint a 2017. május 31-én született vádiratban 13 emberrel szemben emeltek vádat. Az elsőfokú eljárás folyamatban van, a Fővárosi Törvényszék október 15-én 9 órától tart tárgyalást. A Főügyészség a vádlottak személyéről nem adott információt, ám az Index birtokába került vádiraton jól azonosíthatóan szerepel ötödrendű vádlottként Bánhidi.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a vádlottak közreműködtek abban, hogy egyes cégek a korábbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által folyósított mezőgazdasági támogatásokat valótlan tartalmú számlákkal és valótlan tartalmú együttműködési szándéknyilatkozatokkal vegyék igénybe, és ezzel a költségvetésnek 216-tól 421 millió forintig terjedő vagyoni hátrányt okoztak.

Bánhidi Balázs Csömörön a következő szlogennel kampányol:

Tiszta szívvel, tiszta fejjel, tiszta kézzel.

A Fidesz jelöltje nemrég közzétette szeptember másodikai keltezésű erkölcsi bizonyítványát is. Az erkölcsi bizonyítványon az szerepel, hogy büntetlen előéletű, sem a közügyektől, sem foglalkozásától nem tiltották el. Az erkölcsi bizonyítvány értelemszerűen nem utal arra, ha valaki vádlott, hiszen a magyar jog szerint senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg a bűnösségét a bíróság jogerős határozatában nem állapította meg.

A portál birtokában lévő vádirat szerint Bánhidi Balázst 4 rendbeli, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják, amely három esetben kísérleti szakban maradt.

Kiemelt kép: Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, a KDNP országgyűlési képviselője (j), Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, a térség fideszes parlamenti képviselője (j2), Bánhidi Balázs, a Csömöri Torna Egylet (CSTE) alapító elnöke (j3) és Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke (b) átvágja a nemzeti színű szalagot a Csömöri Torna Egylet (CSTE) cselgáncstermének átadóünnepségén. (MTI / Máthé Zoltán)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Szereplők: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Bruce Greenwood, Simon Pegg
2019-10-21 04:15:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Rendező: Jeff Nichols Szereplők: Matthew McConaughey, Sam Shepard, Reese Witherspoon, Mich
2019-10-21 03:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Rudolf Péter, Csuja Imre, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Horváth Lajos
2019-10-21 02:25:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Jean Reno, Christopher Lee, Benoît Magimel, Gabrielle Lazure, Johnny H
2019-10-21 01:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Máriát egy skót vezető elraboltatja, hogy hozzáadja fiához
2019-10-21 01:20:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Azt ugyan a Fundamenta sem tudja előre megmondani, hogy ki lesz Juli barátja 10 év múlva, vagy mi lesz a karácsonyi menü jövőre a Szabó családnál
2019-10-21 00:59:44 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez