Másodosztályú kézilabdacsapat edzője és klubelnöke is 9 milliós Jaguart használ

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Másodosztályú kézilabdacsapat edzője és klubelnöke is 9 milliós Jaguart használ

A ceglédi férfi kézilabdacsapat az előző évadban az első osztályban szerepelt, de az idén májusban zárult idényben utolsó előtti lett a 14 csapatos NB 1-ben, ezzel kiesett. Most az NB1/B Keleti csoportjában a harmadik helyen állnak, négy forduló után.

Ha a csapat a játéka színvonalával nem is, Nagy Károly tréner egy másodosztályú kézilabdaklub edzőjéhez kissé szokatlan autóhasználatával kitűnik a negyvenezres városban. Az edző egy fekete Jaguar X760 XE márkájú autót hajt. A helyiek nem csupán a kézicsarnoknál látják az autót, hanem az egyik helyi általános iskolánál is, ahol a kéziedző óraadó testnevelő tanárként dolgozik.

Van egy másik, ugyanilyen, de fehér színű autó is a városban, azt a Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület elnöke, Kis Róbert használja. Kis 2018 közepén lett a klub elnöke, ahogyan a 24.hu-nak írta, a posztra való felkérést elfogadta ?annak ellenére, hogy az előző vezetőség közel 300 000 000 forint adósságot halmozott fel az évek alatt?.

A kormány igyekezett segíteni a klubon, amennyiben 2018 utolsó napjaiban csaknem 220 millió forinttal támogatta meg a klubot, hogy kifizethesse adóssága jelentős részét.

Egy héttel a kormányhatározat kihirdetése után, december 28-án a kézilabdaklub elnöke szerződést írt alá egy autókölcsönző céggel, minek nyomán ő és az edző egy-egy Jaguar márkájú autót használ mind a mai napig ? derül ki a 24.hu-hoz jutott információkból és a kikért szerződésből. A két felső kategóriás autó bérleti díja havonta 286 ezer forint ? ezt az elnök közölte lapunkkal.

Állítása szerint ő az általa használt fehér Jaguar bérleti díját befizeti az egyesület pénztárába. Hiába kérdeztünk rá, hogy az edző is így tesz-e, nem érkezett válasz. Többször kerestük Nagy Károlyt, de ő nem reagálta arra a kérdésre, hogy úgy használja-e a Jaguart ? magáncélra is ?, hogy annak havi bő 140 ezres bérleti díját a korábban súlyos adósságot felhalmozó sportklub állja.


Nagy Károly 2017-es évadzáró vacsorán

Mesés fizetések mellett

Az autók egyenként 9 millió forintba kerülnek ? ez abból az árajánlatból derül ki, amelyet a bérbe adó cég, a Med Star Car Kft. küldött a sportklubnak. A szerződés értelmében pedig az autók a vételárak havi részletekben történő kifizetése után a Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület tulajdonába kerülnek.

A mostani elnök állítja, hogy az előző vezetés négy autót bérelt, havi 889 ezer forintért. Ebből két autót visszamondott az új elnök, egy mikrobusz maradt, amivel az utánpótláscsapatot szállították, valamint egy autó az edzőnek, ezért a kettőért havonta 482 ezer forintot fizetett bérleti díjként a klub.

Az év végi kormányzati segítség után a klub az idén januárban nyomban vett egy mikrobuszt, ezért az addig használt mikrobusz bérlete szükségtelenné vált. Maradt tehát egy autó az edzőnek, ám nem sokáig. Az elnök úgy fogalmazott: ?mivel szerettem volna megszakítani minden kapcsolatot az előző vezetőséggel, illetve annak üzleti köreivel, a másik autó bérletét is visszamondtam.?

Az elnök többszöri kérdésünkre sem árulta el, pontosan mennyit keres ő ? amiből telik a havi bő 140 ezer forintos autóhasználatra ?, és mennyit az edző. Mindenesetre árulkodó a klub társaságiadó-támogatási kérelme.

Abból kiolvasható, hogy a tavalyi idény alatt Kist havi bruttó 700 ezer forint bér és egyéb juttatások illették meg, a mostani edző elődjét pedig havi 1 millió forint. Valamiért az idei évre vonatkozó dokumentumból ? az előző sok évtől eltérően ? nem tüntették fel kettejük juttatásait, de aligha állt be nagy változás.

Az elnök csak arra szorítkozott a nekünk küldött levélben, hogy ő és az edző is ?a Magyar Kézilabda Szövetség által, pozíciónként meghatározott benchmark összegek határain belül keresnek.?

A klub mindenesetre rendesen ki van bélelve közpénzzel. A tavalyi évben 150 millió forintot kaptak tao-támogatásból, a fideszes vezetésű önkormányzat ezt megtoldotta 15 millió forinttal. Emellett van 45 millió forint egyéb (nem részletezett) támogatás, és csupán 4 millió forint saját bevétel tudnak felmutatni, ez a jegybevételt és a tagdíjat takarja.

Megkerestük a ceglédi önkormányzatot, hogy helyénvalónak gondolják-e a Jaguar-használatot, illetve hogy idén is támogatják-e a kéziklubot, cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Az elnök állítja, próbálja a lehető legolcsóbb alternatívát választani

Kis Róbert levelében írja, hogy ?mivel célom az Egyesület fennmaradásának, működésének, gyarapodásának elérése, továbbá az itt dolgozók munkahelyének biztosítása, a rám számító emberek segítése, ezért próbálom a lehető legolcsóbb, illetve hosszú távon is kifizetődő alternatívákat választani. Nem engedhetem, hogy a Klub újra veszteséges legyen, újabb adósságokat halmozzon fel.?

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: EurovisionNim / Wikipedia

folytatás

Legkedveltebb hírek
Glenn Close-nak keserű tapasztalatai vannak az Oscar-díjról, hétszer jelölték ugyanis, de egyszer sem kapta meg
2020-11-28 17:08:52 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Mik jelenleg a legnagyobb kihívások a mesterséges intelligencia fejlesztésében? Két igazán nagy kihívást tudok mondani: az egyik az, hogy hogyan tehetjük a mesterséges intelligenciát használó rendszereket még okosabbá, a másik pedig az, hogy mihez kezdünk, ha sikerr
2020-11-28 17:02:32 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Budapest messzire nyúló és rendkívül színes múltjának köszönhetően fővárosunk területének jelentős része régészetileg védett terület
2020-11-28 17:01:42 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Négy kereszténnyel végeztek az Iszlám Állam dzsihádista szervezethez köthető szélsőségesek Indonéziában ? közölte a helyi rendőrség szombaton
2020-11-28 17:00:46 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A nyár folyamán Ellie Goulding brit popsztár meghívta a Vogue magazint egy kis kukucskálásra ahhoz a kedves londoni házikóhoz, ahol férjével, Caspar Joplinggel a COVID idején meghúzták magukat, írja a Variety
2020-11-28 17:00:43 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Kérem szépen, én megpróbáltam némi megértéssel szemlélni D SZ ámokfutását
2020-11-28 16:45:10 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez