Milák Kristóf és Hosszú Katinka is aranyéremmel kezdett Berlinben

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Öt magyar érmet hozott az úszó-világkupa berlini állomásának pénteki nyitónapja.

Elsőként Milák Kristóf ugrott medencébe 400 gyorson és erős rajt után a második helyen úszott Danas Rapsys mögött. Féltávnál egy leheletnyivel lemaradt már a német Florian Wellbrock mögött, de egy óriási hajrá után gyakorlatilag egyszerre értek célba a Wellbrockkal 3:48.98-cas idővel, így mindketten ezüstérmet kaptak. Négy futammal később viszont már aranyéremnek örülhetett Milák, 100 pillén 51.78-cas idővel ért be elsőként és ebben a döntőben egy magyar bronzérem is született Szabó Szebasztián 52.52-es idejének hála.

Szintén kettős magyar éremszerzéssel zárult a női 200 pillangóúszás döntője, Jakabos Zsuzsanna kapta el legjobban a rajtot és egyből élre állt, de az utolsó fordulást követően Hosszú Katinka nagy hajrával megelőzte. A futam harmadik magyarja, Verrasztó Evelyn hatodikként ért célba.

Utolsóként Lobanovszkij Maxim állt rajtkőre a magyarok közül ötven gyorson, ám sajnos nyolc századmásodperccel a harmadik helyen célba érő Michael Andrew mögött fejezte be a futamot 22.15-ös idővel.

Kiemelt kép: Oliver Hardt/Getty Images

folytatás

Legkedveltebb hírek
?Intézményeink tekintélye, szakmai hitelessége, a munkatársak morális tartása miatt nyilvánosan is hangot kell adnunk véleményünknek? ? áll a nyilatkozatban
2020-11-30 20:18:47 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A mai nap Olivia kijevi csirkét, stroganoffot, kókusztejes levest és töltött jalapeno paprikákat készít
2020-11-30 20:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez