Lólengésből kutyapózba ? Borkai ellen tüntetettek győriek

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Lólengésből kutyapózba ? ez Borkai Zsolt karrierjének két végpontja.

A lólengős nyitóetapban, a nyolcvanas években ünnepeltük őt, különösen a szöuli, sérült bokás, tízpontos, aranyat érő gyakorlatát könnyeztük meg; tiszteltük harcosságát, szerettük kedvességét, szerénységét. A zárószakasz, az életmű hagymázas lerombolása pár napja zajlik: a polgármester keresztre feszítve, de nem a középsőre, hanem a latori helyre, ráadásul arccal a fa felé, világító fenékkel a publikumnak, mintha flipperezne Borkai a Sorssal.

Tüntettek ma ellene a városában, pontosabban nem is ellene, hanem Orbán Viktor NER-je, a ?maffiakormányzás? ellen, melynek megszemélyesítője lett.

A demonstrációt a Momentum szervezte, ám a komplett ellenzéknek, ennek megfelelően a bemelegítő zenei aláfestés a frivol ?magyarázd már meg Deák Ferencnek, ezek a faszok még miért nem fegyencek? Bajnoq-strófától a ballibkompatibilis Bródy János-sorokig terjedt, de a vizualitásban a Borkai pákós párzására utaló ?add ide a didit? és a ?közpénz, kokain, kurvák? jellegű transzparensek uralkodtak. Említést érdemel még a pólóversenyt kétségtelenül megnyerő, a Borkai kutyapózos akcióját felsőruházatára mintázó férfi.

Fotó: Marjai János /24.hu

A tüntit indokolatlan méretűnek tetsző rendőri biztosítás kísérte, a videózó szervek már a beszédek előtt megkapták, hogy ?inkább Borkait kameráztátok volna az Adrián?, de balhé nem nőtt ki a dologból, csak protektoros mosoly.

Attakot kis híján a héten ámokot futó vadhajtásos Bede Zsolt provokált; a kormánypárti blogger a minap Karácsony Gergely és Alföldi Róbert orra alá dugott remegő rózsaszín dildót, most Győrben pedig nosztalgikus ?szebb jövőt!? kiáltásokat hallatott, amikor a Jobbik országgyűlési képviselője, Szilágyi György lépett színpadra. Bede körül hamar lincshangulat kerekedett, pár percre félbe is szakadt a rendezvény, míg rendőri segédlettel/védelemmel kituszkolták őt a térről.

Fotó: Marjai János /24.hu

A folytatásban Szilágyi bocsánatot kért a győriektől amiatt, hogy a Borkai-botrány kirobbanása után négy helyi jobbikos kifarolt az ellenzéki együttműködésből, és ezzel ?a Jobbik nevet besározta, az ellenzékieket becsapta?.

A mentegetőzésen túl Szilágyi arról is beszélt, hogy ha a Fidesz bukik a Győrben, akkor bukhat az országban, s az út végén ?el tudjuk venni az országát és a szabadságát is Orbán Viktortól?, s ezzel ?börtönbe, börtönbe? rigmusra ösztönözte a téren összegyűlt bő ezer embert.

Az MSZP győri elnöke, Pollreisz Balázs önkormányzati képviselő, frakcióvezető szájából elhangzott egy olyan kijelentés, ami a még a génidegen ellenzéki pártokat is egymás karjaiba préselő orbáni centrális erőtér nélkül sose születhetett volna meg Abszurdisztánunkban: a szoci vezető a színpadról köszönte meg Szilágyinak, konkrétan az országos Jobbiknak, hogy a négy ?áruló? tette ellenére is kitart az ellenzéki koalíció mellett.

Fotó: Marjai János /24.hu

Pollreisz rögzítsük még, hogy:

Borkainál tiltott pártfinanszírozásra lelt, ami miatt feljelentést tett szerinte a polgármester kuplerájt csinált a városházából s harcba hívott mindenkit, ?amihez fegyver is kell, a fegyverünk legyen a toll?, mármint a vasárnapi ikszeléshez.

A beszédek sorát amúgy a Momentum városi elnöke, Hegedűs Ákos nyitotta azzal, hogy a Borkai-szexszel és a borkais korrupciós partikkal folt esett Győr becsületén. Ugyanez a téma, mármint a város becsületén esett folt volt a közös ellenzéki polgármesterjelölt, Glázer Tímea által celebrált zárószónoklat veleje is.

A jelöltasszony szerint a vasárnapi választás nem jobb és baloldalról fog szólni, nem kormányról s ellenzéktől, nem városvezetői víziókról, nem egészségügyről, nem arról, hol építsenek parkot, még csak nem is a bukott Borkairól, ?hanem a mi becsületünkről, a győriek becsületéről”.

Glázer Tímea nyelvtörő kifejezést alkotott az ?igenis fáj, hogy az egész ország a városon csámcsog a kéjhölgyekkel megrakott oligarcha-orgiahajó miatt?.

Fotó: Marjai János /24.hu

Korunk kutyapózos hangulatában ez a decens asszony sem tudott szabadulni a genitáliás asszociációktól, és a ?rajtunk múlik, hogy szánalmas balekok, vagy tökös, győri polgárok leszünk, akik egyenesen járhatnak az országban? képpel skiccelte föl a település aktuális dilemmáját. S oda lyukadt ki, hogy vasárnap ?le kell mosni a szégyent a városunkról, mutassuk meg az országnak, hogy a győriek tiszteséges emberek, a győrieknek tiszteséges polgármester jár?.

Átmeneti izgalmat okozott még a ?van valamim, ami Borkai Zsoltnak nincs? felvetéssel, melyet azzal oldott föl, hogy ?én soha, de soha nem hoznék szégyent a családomra, a városomra és a hazámra, lehet, ez nem sok, de Győrben ezt is meg kell becsülni?. A közös ellenzéki fellépés szükségességét nem, teszem azt, a radjobbtól a liberálisig terjedő egység szorgalmazásában lelte meg, hanem abban, hogy hűségről, családról nem azt gondolják, amit a fideszesek, ?járhatunk akár templomba vagy kocsmába?.

Borkainak azt üzente:

Ez a hajó elment, ha minden igaz, akkor az Adrián.

A helyi DK-s Rónai Sándor azt rótta fel Borkainak, hogy ?becsicskult a főnökének, Orbán Viktornak?, amikor rendre nem állt ki a város, különösen a helyi egészségügy érdekeiért. Rónai szerint ?ma megint azt kell nézni, hogyan dirigálnak Pestről?, ugyanis, ?ha valami szörnyű baleset révén? a város újraválasztaná Borkait, akkor az ő a borítékolható lemondását követően ?utódjáról Pesten döntenének?.

Rónai azt gondolja, ?nemcsak Győrben van bábja Orbán Viktornak, hanem Budapesten is, ő Tarlós István, aki kimondta, hogy Borkai Zsolt alkalmatlanná vált, de ezt nem magától találta ki, hanem Orbán Viktor adhatta neki utasításba? aztán ebben a mocsokban nincs másik fideszes, aki átvehetné a polgármesterséget, ezért Orbán Viktor egy másik fideszes bűnözőt fog a nyakatokba ültetni valahonnan Pestről?.

Fotó: Marjai János /24.hu

Fekete-Győr András, a Momentum országos elnöke volt a legrutinosabb szónok, számos idézhető szöveggel:

?szia Győr?-rel köszönt kereste a tömegben a ?keresztény Borkait?, s remélte, a neten azért nézi őt a polgármester maffiakormánynak titulálta az ?öregfiúk csapatot?, mely az országot 2010 óta ?megcsalja, szétlopja? előhozta, hogy a rendszerváltás idején liberális Fidesz küzdött a diktatúra ellen, most pedig ?ők a rendőrállam, ők a korrupció? szerinte a ?borkaizás? nem kisiklás, hanem maga a cél a kormánypártban: ?ma nem azért lép be valaki a Fideszbe, hogy jobbítson az országon, hanem azért, hogy borkaizhasson, hogy lopott pénzből dőzsölhessenek, mint a disznók? azért lépnek a politikába, hogy ellopják az adót kokainra és prostituáltakra? a fideszesek képmutatók: a drogok ellen papolva kokainoznak, a keresztény értékek felsőbbrendűségéről beszélve kurváznak.

A végkövetkeztetés:

Orbán Viktor se különb a többinél, kastélyban lakik, luxusrepülővel és luxusjahttal jár, csak a pénz érdekli.

Az iránymutatás:

Azért vagyunk itt, hogy kimondjuk, Borkai Zsoltnak és társainak le kell mondania és el kell tűnnie a közéletből mindörökké. Nincs két Fidesz, egyetlen korrupt s álszent Fidesz van. Győrnek nem szexpartikon résztvevő polgármesterre, hanem új buszokra van szüksége.

Fotó: Marjai János /24.hu

Született egy súlyos ígéret:

Mi a Momentumban másként fogunk kormányozni, nem kokainra és kurvákra fogom költeni a pénzeteket, hanem egészségügyre és bérlakásokra. Aki momentumosként lopni mer, az megy: elsőre a pártból, aztán a bíróság elé, aztán börtönbe.

(Finomításként, a tizenegyedik orbáni parancsolatra utalva annyi azért elhangzott: ?De akiket karaktergyilkossággal akarnak ellehetetleníteni, határozottan fellépünk mellettünk, nálunk itt kezdődik a bajtársiasság.?)

Figyelemre méltó eleme Fekete-Győr beszédének, hogy lényegében felmondta Pető kollégánk tegnapi publiját, miszerint pénteken rég nem látott káosz uralta el a Fideszt, melyet a borkais bejelentett sajttáj, annak lemondása, és a kormánynapilap netes felületére kiengedett, majd levett, Borkait ekéző cikk illusztrál.

(Van itt még valami, amit nem tudunk nem leírni: míg a bő ezer fős publikum Fekete-Győrt ünnepelte, a közönségből valaki megkérdezte a mellette állót: ?Na, milyen színű ma Győr?? A megfejtés: Fekete Győr, höhö.)

Fotó: Marjai János /24.hu

További két szónokot hallgathattunk még a városháza előtt. A zöld Kendernay Jánostól azt tudtuk feljegyezni, hogy ?hatalmas a győri választópolgárok felelőssége?, mert ha a helyi Fidesz ezt a botrányt túléli, vagyis, ha Borkait újraválasztja a város, akkor szerte az országban ?ledől minden gátlás?.

A győri születésű publicista, Gulyás Balázs pedig ?szórakoztató retorikai esztrád? kategóriában indult, idézünk tőle is párat:

nyitásként Petőfitől citált, azt, hogy ?Dicsőséges nagyurak, hát / Hogy vagytok? / Viszket-e ugy egy kicsit a
Nyakatok??; a versszakot szerencsére nem folytatta, így elkerülte a kampányfinises kötelesbeszédezést  (az el nem hangzott szakasz: ?Uj divatu nyakravaló / Készül most / Számotokra… nem cifra, de / Jó szoros.?) poénból egyetlen mondattal egy vasi és egy Veszprém megyei település lakóiba is beletörölte szellemességét, azzal, hogy ?Borkai legfeljebb Pornóapátiban esetleg Cseszneken lehetne polgármester? (Pollreisz szövetségese nevére nagyvonalúan nem tért ki) azt viszont jogosan vetette fel, hogy ha a rendőrség pár hete ?egy elmosódott fotó alapján? kiszállt a nyolcadik kerületi ellenék kampányközpontjába, mint utóbb kiderült, alaptalanul, akkor tán Borkaihoz is be lehetne csöngetniük a nyomozóknak érdeklődött, ?hol vannak most a helyi média képviselői, hol a Kisalföld, a család napilapja, melyben ma az volt a fő hír, hogy milyen nagyszerű a magyar egészségügy helyzete, s a botrány kirobbanása óta a polgármester nevét le sem írják? úgy vélte, ?nem a pünösdi pornókirályság számít?, hanem az, hogy ?el lehet sikkasztani egy egész várost, egy egész országot?, és kérdezte, ?ha egy polgármester milliókat tud ellopni, vajon mennyi gyűlhetett össze a miniszterelnök svájci bankszámláin? a Fideszt ?a magyar történelem legnagyobb rablóbandáinak egyikének? ítélte és felvázolta a ?nektek a kokain, nekünk a krumpli? párhuzamot, melyből az a felkiáltás szökkent szárba, hogy ?mikor szakad rátok az ég?!?, a konklúzió pedig az lett, hogy ?a legelesettebbek fognak benneteket először kirángatni a jahtokból, gyorsan rendeljetek még egy adag kokaint, amíg még megtehetitek?.

Szóval: Borkainak vége, nincs bűnbocsánat, lényegében Borkai sincs, megsemmisült a karakter. Ráadásul nem elég, hogy az ellenfelei dobbantónak használják politikai hulláját, a sajátjai is leírták. Borkai eltűnt szem elől, soha elő nem kerül már, tán az sem csalná választói és a kamerák elé, ha győzne vasárnap.

És tán most sem érti, mi történt, s miért pont vele: hiszen ő csak belakta a szert, a nyújtót, a lovat, az iskolát, amit igazgatott, a MOB-ot, a megyét, a várost, az Országgyűlést, mindig azt, amit adott alá az élet, s eddig mindenütt győzött, tapsot aratott. Még a hétmilliárdos Audi-földügyet is simán megúszta, erre meg elcsúszott egy kokós kotonon.

Gyász.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A mostani választási szabályok már nem feltétlenül a kormánypártnak kedveznek, de a törvényeket bármikor hozzáigazíthatják az érdekeikhez
2019-11-21 06:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az Egyesült Államokban, de talán globális szinten is a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a különböző rákfajták vezetik a halálozási listákat
2019-11-21 05:40:49 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Laposüvegek/ Krumplisaláta /Hidrogén akkumulátor/ Professzionális faburkolatok
2019-11-21 05:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Gene Wilder, Richard Pryor, Kevin Spacey, Joan Severance, Anthony Zerb
2019-11-21 05:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Egy bohóc holttestére bukkannak az erdőben, akiről kiderül, hogy tanúja volt, amint New York ivóvizét valaki megfertőzi egy, a klórozásnak és az ultraibolya sugárzásnak is ellenálló új vírussal
2019-11-21 04:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Szponzorált tartalom A videó támogatója a Telekom Legyél Te is! Most generációs programja
2019-11-21 03:37:02 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez