Egy városban annyira rossz a Google Térkép, hogy arra táblák figyelmeztetnek

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy városban annyira rossz a Google Térkép, hogy arra táblák figyelmeztetnek

Az olaszországi Baunei város vezetőségének nincs egyszerű dolga, ha a turisták testi épségének megvédéséről van szó. Nem tudják eleget hangoztatni, hogy aki nem járatos a településen, inkább nyissa ki jobban a szemét és kérdezzen, de semmiképp ne bízza magát a Google Térképre. Az elmúlt évek során ugyanis rengeteg átutazó tévedt el, vagy került kellemetlen helyzetbe, mert a navigációs szolgáltatás félrevezető adatokat, logikátlan útvonalakat jelenít meg a felhasználóknak.

A város polgármestere, Salvatore Corrias számos közelmúltbeli interjúban intett óvatosságra ezzel kapcsolatban. Bauneiben ráadásul még külön táblákat is lehet látni az utak mellett, az alábbi felirattal: ?Ne kövesse a Google Térkép útmutatását!?.

Corrias elmondása szerint eddig összesen 144 olyan mentőakciót kellett kivitelezniük az elmúlt két évben, ami a Google Térkép rossz iránymutatásai miatt bajba került autósokhoz fűződött, sokan szorultak be például szűk utakba.

#Sardegna – Troppi dispersi, #Baunei vieta l’uso di #GoogleMaps sui sentieri ogliastrini
https://t.co/DOxARgzQwZ

? L’Unione Sarda (@UnioneSarda) October 14, 2019

Rengeteg jármű szorul be, vagy ragad le rosszul járható, vagy éppen járhatatlan utakon, mert a sofőr sokkal inkább hisz a navigációnak, mint a saját szemének. Bauneiben azért különösen nehéz  a helyzet, mert rengeteg hegyvidéki terület, és kevésbé feltérképezett területnek számít a Google szolgáltatásában.

Ugyan a város vezetősége betiltani nem tudja az appot, lévén lehetetlen megtiltani a használatát, a táblákkal és folyamatos figyelmeztetésekkel próbálják elejét venni a kellemetlen helyzeteknek.

Közel száz autóst szívatott meg nagyon a Google TérképA földes út fel volt ázva, többen csapdába estek.

(Kiemelt kép: AFP)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Egy városban annyira rossz a Google Térkép, hogy arra táblák figyelmeztetnekEgyre drágább laptopokat vesz magának a magyarÚjabb kínai mobilmárka tarolhatja le Európát
folytatás

Legkedveltebb hírek
Nekünk, egyszerű sajtójobbágyoknak van még mit tanulnunk agitációs propagandából
2019-11-17 15:28:16 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Terveik között szerepel: a tartós letelepedés céljából Nagy-Britanniába érkezőknek egységesen 625 fontot (245 ezer forintot) kell letétbe helyezniük az állami egészségügyi rendszer (NHS) használatáért
2019-11-17 15:11:14 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Ahogy reggel írtuk, az X-Faktor 2019-es szériájának négy versenyzője is saját dallal lépett fel a tegnapi első élő show-ban, az adás alatt pedig mind a négynek kijött video
2019-11-17 15:07:43 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Két járat kevesebb helyen állna meg, de ez a sok helyen egyvágányú vonalon zavart okozna
2019-11-17 15:07:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Az üzemanyag-fejadagok csökkentése és az árak emelése robbantotta ki a napok óta tartó tüntetéssorozatot
2019-11-17 15:01:12 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Rendező: Enzo Barboni Szereplők: Terence Hill, Robert Vaughn, Ross Hill, Norman Bowler, Do
2019-11-17 15:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez