A Facebook leszámolna a pedofilokkal

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Facebook leszámolna a pedofilokkal

A Facebook-vezér Mark Zuckerberg év elején jelentette be, hogy platformján minden üzenet továbbításához titkosítási eljárásokat fognak alkalmazni. Nem minden hatóság nézte ezt a kijelentést jó szemmel szerte a világon, mivel a technológia használata miatt a nyomozások során sokkal nehezebbé, gyakorlatilag lehetetlenné válna a pedofilok és más, gyermekeket abuzáló felhasználók visszakövetése.

A közösségi óriás ezért kompromisszumos megoldással állna elő. Antigone Davis, a cég biztonságért felelős vezetője bejelentette, hogy a jövőben fokozott erőforrásokkal dolgoznak olyan fejlesztéseken, amelyekkel megvédhetik a kiskorúakat. Az elmúlt években már egyébként is figyeltek erre, de a titkosítással kapcsolatos hosszútávú tervek miatt ez a terület még fontosabbá válik számukra.

David a Finacial Timesnak mondta el, hogy a hangsúly a megelőzésen van ? még a kapcsolatfelvétel előtt megakadályozni, hogy a bűnöző megszólíthassa a célpontját. A rendszer gyanúsnak fogja ítélni azokat a profilokat, amelyek nagy számban próbálnak kiskorúaknak felkéréseket küldeni. Emellett figyelik azt is, ha a privátban beszélgető felek közt túlságosan nagy a korkülönbség, és hogy a kapcsolat kezdeményezője hány tiltást kapott már korábban más fiókoktól. Mivel a bűnözők tevékenysége sokszor már nyilvános posztokban is gyanússá válhat, ezért a Facebook fokozottan fogja vizsgálnia kommentekben hagyott képeket és szövegeket.

Kérdéses, hogy mindez kellően hatékony lesz-e a gyermekek megvédéséhez, lévén a kamufiókok jellemzően azért nem a valós életkorukkal regisztrálnak. A Facebook hozzátette, hogy több, gyermekbiztonsággal foglalkozó szakértővel is együtt dolgozik, mielőtt bevezetné szolgáltatásaiban a végponttól végpontig terjedő titkosítást.

(Kiemelt kép: AFP)

Titkos Facebook-csoportokban beszélgetnek a pedofilokSzinte akadálymentesen társaloghatnak szenvedélyükről a pedofilok, mert a titkos csoportokban senki nem zavarja őket. Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei A Facebook leszámolna a pedofilokkalMár iPhone-okra is elérhető a Google Térkép egyik leghasznosabb funkciójaGond van a Samsung csúcsmobiljának ujjlenyomat-olvasójával
folytatás

Legkedveltebb hírek
Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek ? derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be
2019-11-15 19:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Jimmy Wales új közösségi oldala nem csak más kíván lenni, a konkurenciát is meg akarják szorongatni
2019-11-15 18:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A magyar rockzene eddig kiadatlan kincsei jelennek meg november 22-én vinyl lemezen
2019-11-15 16:10:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Százhárom éve, 1916. november 15-én hunyt el Henryk Sienkiewicz Nobel-díjas lengyel író. A napóleoni
2019-11-15 15:12:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Egy korábban másolatnak vélt négyszáz éves festményről derült ki, hogy valójában eredeti Botticelli
2019-11-15 14:29:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez