Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Azt ugyan a Fundamenta sem tudja előre megmondani, hogy ki lesz Juli barátja 10 év múlva, vagy mi lesz a karácsonyi menü jövőre a Szabó családnál. Azt viszont garantáltan, már a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésének pillanatában meg tudja mondani ügyfeleinek, hogy mekkora lesz a Fundamentánál felvett lakáskölcsön törlesztőrészlete (Megvalósító Lakáshitel THM[1]: 7,24%, Célbaérő Lakáshitel THM[2]: 4,93%) 10 vagy akár 15 év múlva.

Amit mindenki tudhat

Ahhoz nem szükséges különleges jóstehetség, hogy megjövendöljük: előbb-utóbb szinte mindannyiunk életében elérkezik az az időpont, amikor valamilyen módon szembesül az ?ingatlan-kérdéssel?. Elég csak megnéznünk az adatokat*. Magyarországon nagyon magas ? 90 százalék feletti – azoknak az aránya, akik tulajdonosként használják otthonukat, miközben a lakások több mint fele 30-60 éves. Nagy részükről pedig elmondható, hogy erősen felújításra szorulnak.

Ezek az adatok is azt mutatják, hogy többségünk életében legalább egyszer eljön az a pillanat, amikor lakást veszünk, felújítunk vagy esetleg bővítünk.

Amiben a lakástakarékok az élen járnak?

A lakás-takarékpénztárak egyik legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a rögzített betéti és hitelkamatoknak köszönhetően kiszámíthatóvá teszik az otthonteremtés évekig tartó folyamatát. A lakás-takarékpénztár már a szerződéskötéskor meg tudja mondani, a megtakarítási időszak után felvehető lakáskölcsön kamatának mértékét, amely a teljes futamidő alatt változatlan marad. Ez kiszámíthatóságot és anyagi biztonságot ad, hiszen már a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésének pillanatában tudható, hogy ha a megtakarítási időszak végeztével szükségessé válik hitel felvétele is, annak törlesztése pontosan mekkora összeggel terheli majd meg a családi kasszát.

A családi költségvetésbe jó előre betervezhető, rögzített kamatú kölcsönön túl a lakás-előtakarékossági szerződések másik vonzereje, hogy a betéti kamatok mellett az elhelyezett megtakarításra minden megtakarítási évben különböző mértékű bónuszt is jóváírnak a lakás-takarékpénztárak az adott konstrukciótól függően.

Lássa Ön is előre a jövőt, valósítsa meg lakásálmait a Fundamentával! További információért látogasson el a fundamenta.hu oldalra és kérjen személyre szóló tájékoztatást!

*Az adatok forrása a Központi Statisztikai Hivatal 2016-os Mikrocenzusa, publikálás éve: 2018.

 

A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelemfelkeltést célozzák. A tájékoztatás nem teljeskörű, a termék részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat) c. dokumentum valamint a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által meghirdetett akciókról és azok feltételeiről szóló hirdetmény tartalmazza. [1] A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 7,24% a jelzálog fedezete mellett nyújtott azonnali áthidaló kölcsönre, amelynél a hitel teljes összege 1.000.000 forint, a hitelkamat mértéke évi fix 5,2% az áthidaló szakaszban, évi fix 2,9% a lakáskölcsön szakaszban, futamideje 73 67=140 hó.
[2] A lakás-takarékpénztár által nyújtott lakáskölcsön teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdés szerint számított referencia THM érték 4,93%, amely az H21 számú módozatra (6 év 1 hónap megtakarítási idő) vonatkozik.
A THM értéke nem tartalmazza jelzáloggal terhelendő ingatlan biztosításának díját. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, az ingatlanra vagyonbiztosítási szerződés megkötése szükséges.
A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.
folytatás

Legkedveltebb hírek
tízmilliárd évvel ezelőtt történhetett. (Mozaik)
2020-11-23 16:45:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Bodolai László az ügyvédi titoktartásra hivatkozva hárította el lapunk megkeresését
2020-11-23 16:36:55 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Az egészségügyi szakértő úgy véli, a maszkhasználat és a kötelező távolságtartás többet segít
2020-11-23 16:26:08 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Dorothy Gale egy átlagos, tizenkét éves kislány. Egyik reggel azonban mit sem sejtve rátalál egy k&o
2020-11-23 16:22:06 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A lengyelek több mint 80 százaléka továbbra is támogatja országuk európai uniós tagságát, az évek óta magas támogatottságra nem volt hatással az uniós források feltételrendszere miatt emelt lengyel vétó sem - derül ki a hétfőn közölt felmérésből
2020-11-23 16:20:48 | Hozzászólások: 0 | hirextra
Adás előtt: Kucsera Gábor nem akarja megkönnyíteni ellenfelei dolgát, ezért apró bosszúságokkal színezi a költözés pillanatait számukra
2020-11-23 16:18:25 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez