A Fidesz megírta a bukott polgármestereinek, hogy a Fidesz maradt a legerősebb

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
A Fidesz megírta a bukott polgármestereinek, hogy a Fidesz maradt a legerősebb

A Fidesz-központ minden nap e-mailen küldi szét a párt összes politikusának a legfontosabb politikai események összefoglalóját. A kormányoldali képviselők, polgármesterek ebből a Napi üzenet címet viselő levélből kapnak útmutatást arról, hogy a pártvezetés éppen milyen ügyekre koncentrál és hogyan tálalja azokat.

A levél felsorolja az aktuális politikai eseményeket és a hozzájuk kapcsolódó legfontosabb információkat, a vastag betűs kiemelések pedig azokat az üzenetszerű kommunikációs paneleket tartalmazzák, amelyeket a címzetteknek is használniuk kell, ha az adott ügyben nyilatkoznak.

A kormánypártok így tudták elérni, hogy politikusai szinte szóról szóra megegyező mondatokban, lehetőleg ugyanazokat a jelzőket használva kommunikáljanak.

Az önkormányzati választás kampányában például az alkalmatlan volt az ellenzék, illetve Karácsony Gergely központilag favorizált jelzője. A választási vereség után azonban egy pillanat alatt eltűntek a Fidesz kommunikációjából a degradáló kifejezések. Ezt a változást a Napi üzenet is közvetítette a párt politikusainak.

A Fidesz az önkormányzati választás után nem vizsgálata felül a központi kommunikációs levél címlistáját, így a címzettek között vannak azok a városvezetők is, akik megbuktak október 13-án. A pártközpontból ráadásul esetenként nem is a politikusok fideszes címére, hanem olykor a polgármesterek önkormányzati e-mail címére küldték a belső tájékoztatót.

A 24.hu birtokába került október 15-i levél legfontosabb üzenete az volt a párt politikusainak, hogy

Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP.

A kedvező eredmény bizonyításához egy sor statisztikai adatot is kiemeltek megvastagított számokkal és betűkkel, az ellenzéki előretörésnek csak néhány kiemelés nélküli sor maradt. Mindezt így magyarázza az útmutató:

Az önkormányzati választáson ellenzéki is nyert egyes településeket, így világossá vált, hogy Magyarországon demokrácia van.

A pártkommunikáció az ellenzéki sikerekre vonatkozó mondatokat igyekezett mindenütt úgy megfogalmazni, hogy úgy tűnjön, mintha a Fidesznek semmi köze sem lenne az ellenzéki győzelmekhez, azok csak megtörténtek.

Budapesten az elmúlt kilenc évben az volt a szokás, hogy a kormánytöbbséget adó politikai erő adta a magyar főváros vezetését is. A fővárosiak most úgy döntöttek, hogy most ellenzéki főpolgármester és városvezetés lesz.

A fideszes politikusok a felpörgetett kampány után megkapták az új kommunikációs irányra szóló útmutatást is:

Ezt a döntést tudomásul vesszük, az ország és a Budapesten élők érdekében készen állunk az együttműködésre.

A pártközpont október 15-én, két nappal az önkormányzati választás után Orbán Viktor miniszterelnöknek a Türk Tanácsban elmondott üzenetét, valamint a Szijjártó Péter külügyminiszternek a szíriai háborúval kapcsolatos megnyilvánulását tartotta még olyan fontos eseménynek, amelyről a párt tagságát tájékoztatni kell. A fideszes politikusok ezekből a részekből megtudhatták, hogy Magyarország szoros együttműködésre törekszik Azerbajdzsánnal, és nemzeti érdekünk, hogy Törökország ?Szíria irányába oldja meg a bevándorlási kérdést?.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
A Vodafone újgenerációs mobilhálózata hivatalosan október 17
2019-11-17 09:57:50 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A helyét látványosan kereső volt szuperminiszter szombaton kirakott a Facebookra egy videót, amelyen elmegy Kenderesre, hogy lerója tiszteletét Horthy Miklós sírja előtt
2019-11-17 09:56:24 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Letartóztatták az 53 éves seattle-i rendőrkapitányt, Randal Woolery-t, miután 40 dollárt ajánlott fel egy beépített rendőrnek, aki prostituáltnak adta ki magát ? írta a MYNorthwest
2019-11-17 09:55:04 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Ariana Grande tegnap Instagramon jelezte rajongóinak, hogy már az előző két koncertje alatt folyamatosan légzési problémái voltak és erős torok- és fejfájással küzdött végig
2019-11-17 09:45:27 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nézd meg a Tűsarok legutóbbi adását!
2019-11-17 09:40:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Nézd újra a Trendmánia legutóbbi adását!
2019-11-17 09:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez