Egy beállítással később merülnek le egyes iPhone-ok

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Egy beállítással később merülnek le egyes iPhone-ok

Az iOS 13-ban már rendszerszinten választható a sötét mód, aminek köszönhetően az alkalmazások a megszokott világos megjelenés helyett fekete és szürke elemeket használnak. Bár ez kétségkívül kíméli a szemet éjszakai használatkor, hiszen nem kell az éles kontraszthoz alkalmazkodnia, egyes esetekben az üzemidőre is áldásos hatással bír. A dark mode előnyös akkumulátorkímélő tulajdonságát viszont csak az OLED-panellel felszerelt modellek élvezhetik, hiszen ezek képesek arra, hogy külön-külön kezeljék a pixelek háttérvilágítását, amire nincs szükség például feketék megjelenítésekor, ezáltal pedig energia spórolható.

A Phonebuff nevű YouTube-csatorna teszt alá is vetett két iPhone-készüléket, hogy kiderítse, mennyi is az annyi. Egy robotikus eszközzel két iPhone XS-en hajtották végre ugyanazokat a feladatokat megegyező körülmények közt, csak míg az egyiken a hagyományos, addig a másikon a sötét módot állították be. Egyaránt néztek rajtuk videókat, twittereztek, navigáltak a Google Térképen, vagy cseteltek a Messengeren keresztül.

A teszt végére a hagyományos megjelenítéssel használt iPhone XS lemerült, míg a sötét módot használó modellben még mindig volt 30 százaléknyi szufla. Ez meglehetősen jó eredmény, ami sokakat elgondolkodtathat a dark mode használatán még akkor is, ha egyébként jobban szeretik a világos felületet.

Természetesen nem hajszálpontos laboratóriumi körülmények közt kivitelezett tesztről van szó, és a valós életbeli használat ettől eltér. Fontos hozzátenni, hogy a mobilokat 200 nit fényerővel használták, és a különböző erősségektől függően a fogyasztás is változik. Továbbá csak olyan appokat futtattak, amik kompatibilisek a sötét móddal.

(Kiemelt kép: AFP)

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei Egy beállítással később merülnek le egyes iPhone-okRosszul járhat, ha ez az app ott van a mobiljánMielőbb frissítsen, ha régi iPhone-t használ!
folytatás

Legkedveltebb hírek
141 éve, 1878. november 22-én halt meg Rózsa Sándor, a legendás alföldi betyárvezér. Nevét Magy
2019-11-22 15:05:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
November 19-én a világon először repült valós környezetben úgynevezett aeroelasztikusan szabott szárnyakkal rendelkező repülőgép, melyben a szénszálas kompozit széliránya változik a szárny mentén
2019-11-22 14:30:43 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
142 éve, 1877. november 22-én született Ady Endre, a magyar költészet megújítója. Ady az egyén,
2019-11-22 13:42:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán ismét elkezdte engedélyek kiadását egyes amerikai termékek exportjához a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat számára
2019-11-22 13:27:14 | Hozzászólások: 0 | FN -tech
Oroszországban csak olyan telefont lehet majd kapni, amiken a kormány által előírt programok is rajta vannak
2019-11-22 13:03:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A szervezők által vártnál sokkal nagyobb érdeklődés mellett zajlott az Adolf Hitler és más náci vezetők állítólagos személyes tárgyaiból rendezett árverés a München melletti Grasbrunnban szerdán
2019-11-22 12:43:00 | Hozzászólások: 0 | Múlt-Kor
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez