Fekete-Győr András: Alternatív médiát fogunk építeni

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

A Momentum Mozgalom szerdán délután háromtól a budapesti Jászai Mari téren tartott 1956-os megemlékezést. A párt az esemény leírásában azt írta:1989. október 23-án Magyarország végre megszabadult a szovjet elnyomástól, és kikiáltották a köztársaságot.

Azóta eltelt 30 év, és 30 évvel a rendszerváltás után azt látjuk, hogy még nem érkezett el az a szabadság, amiért ?56 hősei küzdöttek. A küzdelem folytatódik, és ebben nekünk is szerepet kell vállalni.A helyszínen tudósítónk szerint körülbelül százan jelentek meg.

Az első felszólaló Kerpel-Fronius Gábor többek közt arról beszélt, hogy nagyon örül annak, hogy ebbe a ?posványba” az elmúlt önkormányzati választás egyfajta új életet hozott.

A momentumos politikus szerint most ?végre felemelhetjük kicsit a fejünket és elkezdhetünk öntevékenyen azon dolgozni, hogy végre az önkormányzatiság valódi ön-kormányzat legyen”.

Fontos első lépést tettünk meg a választással, de még nagyon nagy út vár ránk

? fogalmazott Kerpel-Fronius, aki szerint még mindig sokan hisznek abban h a hatalomhoz való alkalmazkodás jó üzlet és kifizetődő életstratégia.

Ezt követően Donáth Anna, a Momentum alelnöke beszéde elején elmondta, nagyon jó most itt lenni, hiszen ugyan a párt EP-képviselőjeként ideje nagy részét Brüsszelben tölti, október 23-án ?itthon van a helye”.

Dicsőségessé attól vált az a 12 nap, hogy ugyan mindenki egyedül álmodott, de mindenki álmodott, és a másikkal együtt akart és tudott cselekedni

? fogalmazott a Momentum alelnöke.

Mi nem csupán emlékezünk a hősökre és a tetteikre, hanem álmaikat és hitüket elevenen őrizzük ma is mindannyian, akik tovább küzdünk a magyarság szabadságáért, közölte Donáth Anna, aki leszögezte: bátorságra nem elég főhajtással emlékezni. Egyszerű szavakkal szemben a hatalom folyamatosan magyarázkodik.

Orbán Viktor Tusványostól Kötcséig magyarázza, hogyan is működik az úgynevezett keresztény szabadság

? közölte Donáth Anna.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András beszédét azzal kezdte, hogy a Momentum úgy jelent meg egykor, hogy tudassa: van remény.

Mint mondta, nem akarták, hogy elhiggyék, Orbán Viktor a magyar nép apja. Ma egy gyenge Orbán Viktort és egy erős ellenzéket látunk ? mondta Fekete-Győr, aki szerint ma már senki nem gondolja azt Magyarországon, hogy a Fideszt ne lehetne legyőzni.

A szovjet tankok és fegyverek szerencsére eltűntek, jegyezte meg a Momentum elnöke, de Orbán rendszerével visszatértek az elnyomó rendszerek egyes elemei. Fekete-Győr felelevenítette Kövér László házelnök azon mondatát, miszerint ?a fékek és ellensúlyok rendszere hülyeség”, és szerinte ez azt jelzi:

sok fideszes tudata teljesen szétrohadt.

A Momentum elnöke elmondta, a városi és kerületi lapokból alternatív médiát fognak építeni, hogy minden emberhez eljussanak a valódi, független hírek.

Nincs totális diktatúra Magyarországon, de ma is kirabolják az országot ? jegyezte meg Fekete-Győr, aki leszögezte, hogy elvek nélkül győzni nem győzelem.

Mi, momentumosok vissza akarjuk adni a politika becsületét, hogy ez valóság legyen, nemcsak a Momentum, hanem minden ellenzéki párt felelőssége is

? mondta.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

folytatás

Legkedveltebb hírek
Ajánló - Az Alpesi klinika szombat és vasárnap délutánonként az Izaura TV-n! 
2020-01-28 01:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Család csak egy van szombat és vasárnap reggelenként az Izaura TV-n! 
2020-01-28 00:10:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Ajánló - Szereplők: Peter Falk, Marshall R
2020-01-28 00:05:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Az intralogisztika (így hívják ugyanis a raktárakon belüli árumozgatást) is felveszi a versenyt az autózással
2020-01-28 00:00:33 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A klinika 15. születésnapja alkalmából Péter összehívja a klinika dolgozóit, de kicsit várniuk
2020-01-28 00:00:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
A Drágám, add az életed! című, hétköznap esténként jelentkező show adásaiban egy héten keresztül jól ismert párok férfi tagjai versengenek úgy, hogy szívük hölgye dönt sorsukról! A humoros ügyességi, vagy éppen embert próbáló feladatokat az a pasi
2020-01-27 23:30:00 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez