Többé nem kell elővenni a laptopokat az ellenőrzésnél a ferihegyi reptéren

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Többé nem kell elővenni a laptopokat az ellenőrzésnél a ferihegyi reptéren

Október 24-től többé nem kell kivenni a laptopokat és táblagépeket a ferihegyi repülőtéren az utasbiztonsági ellenőrzésnél ? írja az AIRportal a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre hivatkozva. És nemcsak a laptopok, de a mobiltelefonnál nagyobb elektronikai eszközök ? például a tabletek, fényképezőgépek vagy hajszárítók ? is a csomagban maradhatnak az átvilágítás során.

Az új szabályok bevezetését egy öt hónapos tesztelés előzte meg, a Budapest Airport felmérése szerint az újítás minden nyolcadik-tizedik utast érint közvetlenül, hiszen ennyien szállítanak kézipoggyászukban olyan eszközöket, amelyeket a biztonsági ellenőrzésnél eddig külön tálcára kellett helyezni. Az eljárás teljesen újnak számít az európai repülőterek között, csupán néhány helyen vezették be eddig.

A biztonsági ellenőrzés során eddig minden nagyobb műszaki eszközt ki kellett venni a kézipoggyászból, mert az átvilágítást csak így lehetett elvégezni. Az ellenőrök korábban csak akkor tudták precízen átvizsgálni az utasok műszaki eszközeit, ha azok a csomagból külön tálcára kerültek. A technológiai újítás a kézipoggyászban szállított folyadékokra egyelőre ugyanakkor nem vonatkozik, azokat továbbra is ki kell venni a táskákból, és zárható zacskóban a tálcára kell helyezni.

Nyitókép: iStock

Birkás Péter korábbi cikkei Itthon is bemutatkozott az elektromos Harley-DavidsonAz öt remek mobil, ami már 60 000 forint környékén a miénk lehetTényleg elég ronda a fejlesztőknél lévő PlayStation 5
folytatás

Legkedveltebb hírek
Országszerte felkerültek a karácsonyi fények, kinyitottak az adventi vásárok és esténként fahéjas forraltbor illata száll a levegőben
2019-12-15 10:00:00 | Hozzászólások: 0 | Népszava
De személyi sérülés nem történt a kunszentmártoni balesetben
2019-12-15 09:49:37 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A jelenet nem egy horrorfilmben, hanem a keceli testületi ülésen játszódott le
2019-12-15 09:49:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez