Nyíltan meleg polgármestere lett Kolumbia fővárosának

| Cikk eltávolítása
Cimkék:

Claudia López személyében első alkalommal lesz női polgármestere a kolumbiai fővárosnak, Bogotának ? írja a hvg.hu.

A vasárnapi polgármester-választáson a 49 éves baloldali politikusnő a voksok mintegy 35 százalékával győzedelmeskedett a liberális Carlos Fernando Galán felett, aki a szavazatok 32 százalékát szerezte meg. A homoszexualitását nyíltan vállaló López egyebek között korrupcióellenes harcával szerzett nevet magának. “Nem csak győztünk, de történelmet fogunk írni” – írta Twitter-oldalán.

Az ország választási bizottsága egyben megjegyezte, ez az első alkalom, hogy egy polgármester-jelöltet több mint egymillió szavazó támogatott.

A Reuters szerint Bogotá polgármesteri tisztségét a második legfontosabb politikai posztnak tartják az országban az elnöki tisztséget követően. López 2020. január 1-jén lép hivatalba.

folytatás

Legkedveltebb hírek
Egy jó bosszúfilm bármikor jöhet, pláne, ha az egy női nemierőszak-bosszúfilm, amit angolul a sokkal hangzatosabb rape revenge zsánerként emlegetnek – legutóbb tavaly májusban kaptunk ebből egy igazán klasszat -, akkor pedig még tovább fokozódik a várakozásunk, ha mindezt a zseniális Megszállottak viadala (Killing Eve) alkotói s
2019-12-12 16:52:12 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Történtek már érdekes dolgok a Majka által vezetett vetélkedőkben, de arra még a rapper se számított, ami a Nyomd a gombot, tesó! legutóbbi adásában történt
2019-12-12 16:49:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez