Ungár Péteré a világ legkommunistább mondata

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Ungár Péteré a világ legkommunistább mondata

A nem fideszes oldal lehetőségeit firtató interjút adott a Népszavának Ungár Péter LMP-s képviselő. Az újságírói felvetésre, miszerint ?az ellenék egy része úgy gondol önre, mint Schmidt Mária, NER-kitartott fiára?, Ungár így felelt:

Pont ezért hiteles az esetemben ez a politika.

Amikor pedig azt hozta fel a szerző, hogy ?a másik oldal bizonyos szereplői pedig homofób jelzőkkel, vagy származásával támadják?, egy német kötet címét kopírozva az alábbi válasz született:

Das Leben is kein Pony Hof, vagyis Az élet nem pónifarm. De, túl lehet élni.

Az LMP mélyrepüléséről Ungár azt mondja:

Az viszonylag természetes, hogy a hozzánk hasonló zöld pártoknak vannak válságos időszakai. A német zöldek még a parlamentből is kiestek, de az osztrákoknál is voltak gondok. Mi szerintem már kezdünk kilábalni ebből. Magyarországon egyébként minden ellenzéki pártban létező dilemma, hogy a NER tizedik évében megtalálják az önálló identitás és a hatékony összellenzéki politika közötti egyensúlyt.

Az ellenzéki pártok együttműködésének dilemmáiról több idézendő mondatot is találtunk.

Sok dologról nem ugyanazt gondoljuk, de ez természetes, hiszen a Momentum mindenféle degradálás nélkül liberális párt, mi pedig zöldek vagyunk. A Párbeszéd pedig nem tudom milyen. Nekem sokszor van stílusbeli problémám is a Momentummal, de az kétségtelen, hogy sok közöttünk a hasonlóság, például a 2010 előtti világ megítélésében? Elképzelhető, hogy szorosabb lesz az együttműködés a három párt között, csak ne tagadjuk le az ideológia különbségeket. Sokan ugyanakkor azon a véleményen vagyunk, hogy a mostani rendszerben ezek annyira nem számítanak? Annyi alázat van bennünk, hogy tudjuk: ezt a folyamatot nem mi fogjuk irányítani. Az mindenesetre biztosan fontos 2022-re nézve, hogy az önkormányzati választás elhozta az előválasztás intézményét a magyar politikába.

Saját szerepéről, stílusáról ekképpen vélekedik Ungár:

A Fideszben többféle politikus van. A keménymaghoz szól mondjuk Németh Szilárd, az úgynevezett emberarcú fideszes, míg például Gulyás Gergely a bizonytalanokat próbálja meggyőzni. Az ellenzéken belül pedig léteznek olyan politikusok, akiknek az a szerepe, hogy minél keményebben beolvassanak a kormánynak és utána elmondják, mennyire fasza gyerekek. Én nem ezt az utat választottam, a bizonytalanokhoz, a Fideszből kiábrándultakhoz szólok, anélkül, hogy rasszistának, hülyének, becstelennek bélyegezném őket. Ennek a mérsékelt hangnak helye van egy ellenzéki zenekarban.

Ungár Péter a rá kirótt korábbi pártbüntetés kapcsán az interjúban megfogalmazta a szerinte ?a világ legkommunistább mondatát?: ?Rehabilitált az Etikai Bizottság.?

Önkritika az LMP-ben: törölték a politikusokra kirótt szankciókatAz LMP etikai bizottsága eltörölte a korábban tisztségektől eltiltott politikusait sújtó szankciókat – mondta az LMP országos elnökségének

Célja, hogy kongresszusi delegált legyen, ?aztán meglátjuk?.

S hogy hol lesz 2022-ben?

Az LMP-ben leszek, ezenkívül fogalmam sincs.

folytatás

Legkedveltebb hírek
A jövő hét elején is sok lesz a napsütés és marad a meleg, többfelé 30 Celsius-fok közeli értékekkel, a hét második felében viszont csapadékosabb idő várható
2020-09-20 16:27:34 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Nyomozás indult annak a nőnek az ügyében, aki leharapta egy férfi heréjét Brazíliában – írja a Daily Mail
2020-09-20 16:25:58 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Újabb embert tartóztatott le a Miskolci Járásbíróság a szeptember 12-én történt miskolci gyilkosság ügyében, amelyben pénteken már letartóztattak egy férfit
2020-09-20 16:22:07 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Egy szmokingba öltöztetett kölyökkutyáról osztott meg képeket a Fundación Rescátame kolumbiai állatvédő szervezet az Instagram-oldalán – írja a Mirror
2020-09-20 15:58:20 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Selby apátság szerzetesei panasszal fordultak York érsekéhez 1280-ban
2020-09-20 15:55:26 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A kisdolga is nagyobb volt annál, mint hogy odafigyeljen a fegyverére
2020-09-20 15:44:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez