Hiába a zord időjárás, óriási a részvétel a megismételt jászberényi önkormányzati választáson

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Hiába a zord időjárás, óriási a részvétel a megismételt jászberényi önkormányzati választáson

Az esős időjárás ellenére a jászberényi lakosok közül nagyon sokan vesznek részt a megismételt önkormányzati választáson ? derül ki a részvételi adatokból.

13 óráig a választásra jogosultak 34,75 százaléka járult az urnákhoz, miközben az október 13-i választás napján ugyanebben az időben ez a szám mindösszes 23,85 százalék volt.

Jászberényben teljesen meg kell ismételni a választást, polgármestert és képviselőket is választanak, minden választókerületben szavazni kell. Négy hete az ellenzéki közös jelölt egy orrhosszal győzte le az addigi, fideszes polgármestert.

Jászberényben azért választanak ismét polgármestert, mert:

idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok ?kontrollálatlanul mozogtak?, a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek, melyek befolyásolták a választás eredményét, négy hete négy jelölt indult a polgármesteri posztért: Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), Szabó Tamás (Fidesz-KDNP), Magyar Levente (független) és Dobrosi Péter (Mi Hazánk Mozgalom), a legtöbb voksot Budai Lóránt kapta; most vasárnap mindannyian újra próbálkoznak.

Budai győzelme után érdekes dologra lelt, a Facebookon osztotta meg, hogy ledarált, bezsákolt iratokat talált a jászberényi Polgármesteri Hivatalban.

Ledarált iratokkal tömött gyanús zsákokat talált a megválasztott ellenzéki polgármesterJászberény frissen megválasztott vezetője fotózta le a furcsa csomagokat.

Jászberény mellett még 9 településen szavaznak ma újra, van, ahol polgármestert is választanak, van, ahol csak egy-két választókörzetben kell megismételni a voksolást. Szekszárdon a Mi Hazánk mozgalom két jelöltje a Fidesz kezére játszik.

A Mi Hazánk két jelöltje a Fidesznek kedvezhet, utolsó pillanatban visszaléptek a megismételt szekszárdi választásonEzen múlhat, hogy marad-e az ellenzéki fölény a képviselő-testületben.

Kiemelt kép: Budai Lóránt és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester (Forrás: Facebook)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Továbbra is kómában tartják Colby Cave-et, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Edmonton Oilers fiatal csatárát, aki hétfőn kapott agyvérzést
2020-04-08 22:31:38 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Szabó Dorkát nem csupán a sérülései miatt érzett fájdalom, hanem a vereség is nagyon megviselte
2020-04-08 22:25:48 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Fergeteges medencés bulival ünnepelték a Végjáték során bezsebelt fölényes győzelmet a Kihívók
2020-04-08 22:22:33 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
?Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről” ? mondta Kovács Zoltán államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán
2020-04-08 22:21:15 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
A Bajnokok egyszerűen nem értik, hogyan alakulhatott úgy a Végjáték, hogy végül 10:1-re kikaptak
2020-04-08 22:18:40 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Gergő szerint a kudarc oka nem abban keresendő, hogy először versenyzett a Bánya pályán, hanem abban, hogy ezúttal a Kihívók sokkal jobbak voltak nála
2020-04-08 22:17:45 | Hozzászólások: 0 | Tények TV2
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez