Sokkal nagyobb volt a részvétel a megismételt jászberényi polgármester-választáson

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Sokkal nagyobb volt a részvétel a megismételt jászberényi polgármester-választáson

Az esős időjárás ellenére a jászberényi lakosok közül nagyon sokan vettek részt a megismételt polgármester-választáson ? derült ki a részvételi adatokból.

18.30-kor, vagyis az urnazárás előtt fél órával 60,22 százalékos részvételt mértek, ami jelentősen meghaladja az október 13-i adatot.

Az előző választáson 47 százaléka ment el a választóknak fél hétig.

Jászberényben teljesen meg kellett ismételni a polgármester-választást, minden választókerületben szavazni kellett. Négy hete az ellenzéki közös jelölt egy orrhosszal győzte le az addigi, fideszes polgármestert.

Jászberényben azért választanak ismét polgármestert, mert:

idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok ?kontrollálatlanul mozogtak?, a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek, melyek befolyásolták a választás eredményét, négy hete négy jelölt indult a polgármesteri posztért: Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), Szabó Tamás (Fidesz-KDNP), Magyar Levente (független) és Dobrosi Péter (Mi Hazánk Mozgalom), a legtöbb voksot Budai Lóránt kapta; most vasárnap mindannyian újra próbálkoznak.

Budai győzelme után érdekes dologra lelt, a Facebookon osztotta meg, hogy ledarált, bezsákolt iratokat talált a jászberényi Polgármesteri Hivatalban.

Ledarált iratokkal tömött gyanús zsákokat talált a megválasztott ellenzéki polgármesterJászberény frissen megválasztott vezetője fotózta le a furcsa csomagokat.

Jászberény mellett még 9 településen szavaznak ma újra, van, ahol polgármestert is választanak, van, ahol csak egy-két választókörzetben kell megismételni a voksolást.

Kiemelt kép: Budai Lóránt és Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester (Forrás: Facebook)

folytatás

Legkedveltebb hírek
Orbán Viktor az összes szempont figyelembe vételével dönt a kijárási korlátozással kapcsolatos további lépésekről
2020-04-08 22:02:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Drámai módon megugrott a halálozások száma is, 24 óra leforgása alatt 87-en vesztették életüket a járvány következtében
2020-04-08 21:16:37 | Hozzászólások: 0 | Népszava
Alexander Kekulé, a hallei egyetem virológusa szerint megfelelő intézkedések esetén bárhol lehet labdarúgómeccset rendezni, de ez társadalmi feszültségeket okozhat
2020-04-08 21:15:08 | Hozzászólások: 0 | Népszava
A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett jogász 71 éves volt
2020-04-08 21:15:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez