Trump a végsőkig titkolná adóbevallását 

| Cikk eltávolítása
Cimkék:
Trump a végsőkig titkolná adóbevallását 

Az elnök az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy adóbevallását ne adhassák ki a New York-i ügyészségnek ? közölte ügyvédje. Jay Sekulow tudatta, a kerületi fellebbviteli bíróság múlt heti döntése téves.

Szerinte alkotmánysértő lenne, ha az ügyészség büntetés terhe melletti idézést küldene a Donald Trump könyvelését intéző cégnek, hogy adja ki az elnök vállalati és személyes adóbevallásait nyolc évre visszamenőleg.

Az ügyészek a dokumentumokat felhasználhatják egy vádhatósági vizsgálathoz, figyelmen kívül hagyva az elnök hivatkozását mentességére.

Cyrus Vance, az üggyel foglalkozó demokrata párti ügyész belement, hogy a könyvelő cégnek (Mazars) ne küldjenek büntetés terhe melletti idézést, Trump ügyvédei a döntés visszavonását és általában a dokumentumok további megőrzésének szavatolását várják el, noha bevett gyakorlat, hogy az amerikai elnökök közzéteszik adóbevallásaikat.

Trump erre nem hajlandó, amiért már nemcsak a bírálatokkal, hanem perrel is szembenéz. Az MTI szerint elemzők úgy vélik, hogy a most a legfelsőbb bírósághoz benyújtott beadványa az utolsó kísérlet lehet az adóbevallásai titkosságának megőrzésére. Ha nem utasítják ek, akkor a döntés 2020 nyarára, nem sokkal az elnökválasztás előtt várható.

Szerdán egy ettől független ügyben Washington egyik szövetségi fellebbviteli bírósága zöld utat adott a képviselőházi ellenőrzési bizottság kérésének, hogy bekérhesse a Mazars cégtől Trump pénzügyi dokumentumait. Az elnök ügyvédjei már jelezték, hogy ezt a döntést is megtámadják a legfelsőbb bíróságon.

Nagyon dugdossák Trump adóbevallásátHiába járt le az újabb határidő, nem kapta meg a kongresszus. 

Kiemelt kép: MTI/EPA/Larry W. Smith

folytatás

Legkedveltebb hírek
95521 ember pénzt nyert, a többiek pedig tapasztalatot
2019-12-14 20:42:00 | Hozzászólások: 0 | Index.hu - Belföld
Igaz, csupa páros számmal sem sikerült senkinek.
2019-12-14 20:35:00 | Hozzászólások: 0 | HVG
A Terrorelhárítási Központ közleményben jelentette be, hogy a korábbi évekhez hasonlóan kivonul belvárosi karácsonyi rendezvényekre
2019-12-14 20:25:03 | Hozzászólások: 0 | 24.hu
Tipp: Kattints a képre a következő hír megtekintéséhez